НАЧАЛО Регулации

Първа глоба за крипто реклама в Русия

АВГ. 9, 2018 21:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първа глоба за крипто реклама в Русия

Руски съд е постановил за първи път, че местен вестник трябва да плати глоба от 50,000 рубли (760 долара), след като е пуснал реклама за крипто копаене.

 


Както се съобщава в местния информационен портал "Interfax" на 8-ми август, Единадесетият арбитражен апелативен съд (ACA) намери изданието "Единство Нижникемск", което циркулира в Република Татарстан, в нарушение на правилата за реклама.


Делото е заведено в съда чрез Федералната антимонополна служба и местния клон на подразделение на Централната банка на Русия.


Държавните органи твърдят, че въпросната реклама, която просто е носила заглавието "Инвестиции в криптовалути. Bitcoin, Ethereum, Zcash . Монтаж и настройка на минните ферми ", заедно с телефонен номер за контакт, противоречат на законовите устави.

"От смисъла на съдържанието на гореспоменатата реклама следва, че Ричард Тиморувич Блумхен предлага финансови услуги, а не консултантски услуги", твърди Антимонополната служба.

Блумхен се оказа собственик на номера на рекламата. Поради правни усложнения, обаче, "Единство Нижникамск" трябва да плати глобата за нарушението.

Русия се подготвя да приеме широкообхватно регулиране, уреждащо криптовалутите, минното дело и други области. Понастоящем цифровите валути не се считат за санкционирани финансови услуги, поради което Блумхен търси внимание от Централната банка.

Очевидно малката операция на Блумхен може да бъде сравнена с предишни изолирани съдебни преценки относно крипто, които са били направени от руската съдебна система в последно време.

Разни други забрани също са дошли и излязоха на местно ниво. Съдът в Санкт Петербург забрани и после пак позволи реклами за криптовалути през март 2017 г. и 2018 г. съответно.

Политиците също пращат смесени послания за съдбата на крипто в страната, а проучване тази седмица разкри, че почти половината от руснаците са чували за феномена, 13% твърдят, че са добре запознати с материята.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Някои руски власти ще трябва да продадат криптовалутите си до април

Има поне две други правни инициативи, изискващи от руските държавни служители да декларират или дори да се отърват от своите криптовалути през 2021 г.На 10-ти декември 2020 г. руският президент Владим...
ЯНУ. 24, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубай искат да въведат регулации за криптовалутите

DFSA планира да въведе регулаторна рамка за различни дигитални активи като част от своя бизнес план за 2021–2022 г., публикуван на 18 януари.Според DFSA, предстоящата крипто рамка ще разшири допълните...
ЯНУ. 20, 2021 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света