НАЧАЛО Регулации

Първа глоба за крипто реклама в Русия

АВГ. 9, 2018 21:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първа глоба за крипто реклама в Русия

Руски съд е постановил за първи път, че местен вестник трябва да плати глоба от 50,000 рубли (760 долара), след като е пуснал реклама за крипто копаене.


Както се съобщава в местния информационен портал "Interfax" на 8-ми август, Единадесетият арбитражен апелативен съд (ACA) намери изданието "Единство Нижникемск", което циркулира в Република Татарстан, в нарушение на правилата за реклама.


Делото е заведено в съда чрез Федералната антимонополна служба и местния клон на подразделение на Централната банка на Русия.


Държавните органи твърдят, че въпросната реклама, която просто е носила заглавието "Инвестиции в криптовалути. Bitcoin, Ethereum, Zcash . Монтаж и настройка на минните ферми ", заедно с телефонен номер за контакт, противоречат на законовите устави.

"От смисъла на съдържанието на гореспоменатата реклама следва, че Ричард Тиморувич Блумхен предлага финансови услуги, а не консултантски услуги", твърди Антимонополната служба.

Блумхен се оказа собственик на номера на рекламата. Поради правни усложнения, обаче, "Единство Нижникамск" трябва да плати глобата за нарушението.

Русия се подготвя да приеме широкообхватно регулиране, уреждащо криптовалутите, минното дело и други области. Понастоящем цифровите валути не се считат за санкционирани финансови услуги, поради което Блумхен търси внимание от Централната банка.

Очевидно малката операция на Блумхен може да бъде сравнена с предишни изолирани съдебни преценки относно крипто, които са били направени от руската съдебна система в последно време.

Разни други забрани също са дошли и излязоха на местно ниво. Съдът в Санкт Петербург забрани и после пак позволи реклами за криптовалути през март 2017 г. и 2018 г. съответно.

Политиците също пращат смесени послания за съдбата на крипто в страната, а проучване тази седмица разкри, че почти половината от руснаците са чували за феномена, 13% твърдят, че са добре запознати с материята.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света