НАЧАЛО Регулации

Първа глоба за крипто реклама в Русия

АВГ. 9, 2018 21:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първа глоба за крипто реклама в Русия

Руски съд е постановил за първи път, че местен вестник трябва да плати глоба от 50,000 рубли (760 долара), след като е пуснал реклама за крипто копаене.


Както се съобщава в местния информационен портал "Interfax" на 8-ми август, Единадесетият арбитражен апелативен съд (ACA) намери изданието "Единство Нижникемск", което циркулира в Република Татарстан, в нарушение на правилата за реклама.


Делото е заведено в съда чрез Федералната антимонополна служба и местния клон на подразделение на Централната банка на Русия.


Държавните органи твърдят, че въпросната реклама, която просто е носила заглавието "Инвестиции в криптовалути. Bitcoin, Ethereum, Zcash . Монтаж и настройка на минните ферми ", заедно с телефонен номер за контакт, противоречат на законовите устави.

"От смисъла на съдържанието на гореспоменатата реклама следва, че Ричард Тиморувич Блумхен предлага финансови услуги, а не консултантски услуги", твърди Антимонополната служба.

Блумхен се оказа собственик на номера на рекламата. Поради правни усложнения, обаче, "Единство Нижникамск" трябва да плати глобата за нарушението.

Русия се подготвя да приеме широкообхватно регулиране, уреждащо криптовалутите, минното дело и други области. Понастоящем цифровите валути не се считат за санкционирани финансови услуги, поради което Блумхен търси внимание от Централната банка.

Очевидно малката операция на Блумхен може да бъде сравнена с предишни изолирани съдебни преценки относно крипто, които са били направени от руската съдебна система в последно време.

Разни други забрани също са дошли и излязоха на местно ниво. Съдът в Санкт Петербург забрани и после пак позволи реклами за криптовалути през март 2017 г. и 2018 г. съответно.

Политиците също пращат смесени послания за съдбата на крипто в страната, а проучване тази седмица разкри, че почти половината от руснаците са чували за феномена, 13% твърдят, че са добре запознати с материята.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света