НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Партньорство между Ripple и Кувейт за трансгранични плащания

ЯНУ. 7, 2019 22:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Партньорство между Ripple и Кувейт за трансгранични плащания

Ripple (XRP), третата по пазарна капитализация криптовалута, получи поредната серия от положителни новини под формата на интегриране от една от най-големите банки в Близкия изток, Kuwait House of Finance.


Банката заяви, че ще използва технологията на Ripple за обработка на международни плащания за своите клиенти. Банката каза в tweet:

KHF започнаха да работят с мигновена трансгранична услуга за прехвърляне на суми, използвайки блокчейн технологията на Ripple. Нулевите такси, услугата "Незабавен международен трансфер" вече са на разположение в Саудитски риали (SAR), където клиентите могат да извършват транзакции с парични преводи на бенефициенти в Al Rajhi Bank.

Понастоящем подробностите за партньорството са ограничени и остава да се види дали Ислямската банка използва Ripple xCurrent или xRapid. Както xCurrent, така и xRapid са разработени от Ripple, за да намалят разходите и да подобрят скоростта на трансграничните плащания. Те са базирани на блокчейн - технологията, която е в основата на Биткойн и много други криптовалути.

Kuwait House of Finance сега е един от световните финансови гиганти, които използват Ripple като алтернатива на SWIFT. На изложението на блокчейн по-рано тази година, SWIFT поддържаха своите трансгранични разплащания да са незабавни, като също споделиха, че банките са виновни за забавянията. Според тях, някои банки седят върху входящи парични средства в продължение на дни, преди да ги кредитират по сметките на клиентите.


Над 100 банки са приели Ripple


Новината е най-новата в поредица от високопрофилни съобщения за адаптирането на Ripple ( XRP ). В сряда, 19-ти септември, базираният в Калифорния блокчейн стартъп обяви, че PNC, една от десетте най-големи банки в САЩ, приема блокчейна на Ripple, за да рационализира плащанията в и извън САЩ.

Други големи банки, които се присъединиха към RippleNet, включват консорциума на японската банка SBI, American Express, Banco Santander, както и много други водещи банки в света. Към момента на изготвяне на доклада, повече от 100 финансови институции в повече от 40 държави на всички континенти са се присъединили към RippleNet.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света