НАЧАЛО Регулации

Парламентът на Украйна приема закон за криптовалутите

СЕП. 9, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Парламентът на Украйна приема закон за криптовалутите

Парламентът на Украйна, Върховната Рада, прие законопроект за виртуални активи, който легализира и регулира криптовалутите.

Според местен доклад Украйна е приела закон, който прави криптовалутите и другите цифрови активи легални в страната. 


Законопроект № 3637 за виртуалните активи дава възможност на Украйна да регулира законово цифровите валути. Според проектозакона “Този ​​закон урежда правоотношения, възникващи във връзка с оборота на виртуални активи в Украйна, определя правата и задълженията на участниците на пазара на виртуални активи, принципите на държавната политика в областта на виртуалните активи”.


Въпреки победата за криптовалутите, те все още не могат да се използват за плащане на стоки и услуги. Това обаче позволява на блокчейн компаниите да легализират отделни бизнес процеси и да работят директно с настоящата банкова система. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли още волатилност при Биткойн?

Гражданите също могат свободно да купуват и търгуват крипто, както стоят нещата в момента. Гривнята остава единствената законна валута.


Преди приемането на законопроекта цифровите валути са били в сива зона за Украйна. Нито законно, нито незаконно средство поради липсата на закони, определящи какво е криптовалута. Купуването и продажбата на цифрови активи бяха извършвани, но нямаше правна защита от съда, ако нещо се обърка. 


Законопроектът има още една последна пречка, преди официално да стане закон. Той трябва да бъде подписан от президента Владимир Зеленски.


В разговор с Kyiv Post говорител на Министерството на цифровата трансформация заяви, че Украйна планира да отвори пазара на криптовалути както за бизнеса, така и за инвеститорите до 2022 г. Говорителят добави, че парламентът все още трябва да приеме закони, които изменят Данъчния кодекс и Гражданския кодекс преди пазарът да може да бъде отворен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света