НАЧАЛО Биткойн Анализ

Да очакваме ли още волатилност при Биткойн?

СЕП. 8, 2021 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Да очакваме ли още волатилност при Биткойн?

Настроенията на пазара остават слаби вследствие на ценовия спад.

Спекулира се, че ликвидациите на ливъридж позиции във вторник са до голяма степен отговорни за мрачното настроение на пазарите и отрицателния поток от крипто новини.


В момента Биткойн (BTC) се търгува близо до $45,800 с 9% спад за последните 24 часа. Цените паднаха с 11% във вторник и достигнаха до $42,800 на повечето борси, според съобщенията. Загубите са били ескалирани поради принудителното затваряне на дълги позиции на пазара на деривати и недостига на ликвидност, причинен от технически проблеми на повечето големи борси.


След голям спад и ликвидации на ливъридж позиции, търговците са склонни да бъдат по-малко уверени или не особено склонни да поемат рискове за известно време. Това често води до плоски или отрицателни пазарни действия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво следва за крипто пазара, според топ анализатор

Допълнителен мечи натиск може да се дължи на опитите на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) да попречи на Coinbase да стартира своята програма за кредитиране, предлагаща 4% годишна доходност. 


Това е значително по-висока възвръщаемост от 1.5% доходност, предлагана от 10-годишната банкнота на САЩ и може да донесе силен приток на крипто пазара.


Властите на САЩ [стоят] на пътя на иновациите. $100 трилиона отрицателна реална доходност по глобалните облигации подтиква инвеститорите към високодоходни криптовалути”, заяви Дан Тапиеро, основател на DTAP Capital LLC.


И накрая, рискът на традиционните пазари би могъл да държи Биткойн биковете настрана. Големите европейски пазари на акции понастоящем отчитат загуба от 1% поради опасенията за растеж, а фючърсите, обвързани със S&P 500, са намалели с 0.5%. Междувременно щатският долар се засилва спрямо основните валути.


Пазарът на Биткойн опции сигнализира за по-голяма краткосрочна волатилност в сравнение с тази, наблюдавана през последните седмици. Тримесечната предполагаема волатилност на криптовалутата (IV) или очакванията за ценови сътресения през следващите 12 седмици са 4.8%, а реализираната волатилност (RV) е на 4%.


Спредът леко се е стеснил от 100 базисни пункта до 80 базисни пункта през последните 24 часа, тъй като реализираната волатилност се е увеличила от 3.8% на 4% след вчерашния спад. Експертите предвиждат по-голяма волатилност.

fxsoriginal

Разликата между реализирана и подразбираща се волатилност е доста голяма, но обикновено тези сигнали означават обръщане, което се случи във вторник”, каза Шилиан Танг, главен инвестиционен директор на LedgerPrime, крипто хедж фонд на стойност $135 милиона. 


“Мисля, че реализираната волатилност ще продължи да отбелязва по-високи нива занапред. Обикновено период на ниска реализирана волатилност означава, че ще последва период на висока волатилност.”


Говорителят на Babel Finance заяви, “както реализираната волатилност, така и очакваната волатилност вероятно ще се увеличат на този етап; трудно е да се каже кое ще падне първо”, добавяйки, че на теория очакваната волатилност трябва да спадне, ако пазарът се успокои. Имайте предвид, че променливостта/волатилността означава само ценова турбуленция и не ни казва нищо за посоката на предстоящите движения на цените.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли продължение на срива на пазара?

Всъщност има много място за продължаващо покачване и на двата индикатора, като се има предвид, че и двата показателя все още се движат доста под върховете, наблюдавани през януари и май.


Находчивите търговци обикновено купуват опции (кол и пут), когато се очаква волатилността да стигне върхове и продават опции, когато волатилността достигне крайности, и се очаква пазарът да си поеме дъх. Това е така, защото волатилността има положително влияние върху цените на опциите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мнения (2)
Free Bitcoin СЕП. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Светкавицата СЕП. 10, 2021 Какво е това кран ? Тежко ли е за мъкнене ? Колко тежат тези биткойни?
Изкажете мнение
Още от Биткойн Анализ

Биткойн се подготвя за голям ход

BTC може да спадне допълнително, но подкрепата от $ 8,200 може да защити от резки загуби.След като се бори да изчисти нивата на съпротива от 8,600 и 8,660 долара, Биткойн отново спадна спрямо щатския ...
НОЕ. 18, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн анализ - опит за пробив?

Миналата седмица се наблюдаваше значително отхвърляне на цената на Биткойн близо до нивото от 5,660 долара. Двойката BTC / USD започна силен низходящ ход под $ 5,400 след драмата с Tether. Цената падн...
АПР. 28, 2019 13:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн анализ 14-ти декември

Цената на Биткойн беше в низходяща тенденция. По-рано беше вероятно, че в случай на ценови пробив, валутата ще падне до $ 3,300. Цената спадна допълнително и проби ценовото равнище от $ 3,200; въпреки...
ДЕК. 14, 2018 20:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може и да пробие над $ 10,800

Биткойн може да продължи да се повишава, ако пробие съпротивите от 10,500 и 10,600 долара.Миналата седмица видяхме рязък спад при BTC под подкрепата от 10,000 спрямо щатския долар. Цената се търгуваше...
АВГ. 19, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света