НАЧАЛО Биткойн Анализ

Да очакваме ли още волатилност при Биткойн?

СЕП. 8, 2021 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Да очакваме ли още волатилност при Биткойн?

Настроенията на пазара остават слаби вследствие на ценовия спад.

Спекулира се, че ликвидациите на ливъридж позиции във вторник са до голяма степен отговорни за мрачното настроение на пазарите и отрицателния поток от крипто новини.


В момента Биткойн (BTC) се търгува близо до $45,800 с 9% спад за последните 24 часа. Цените паднаха с 11% във вторник и достигнаха до $42,800 на повечето борси, според съобщенията. Загубите са били ескалирани поради принудителното затваряне на дълги позиции на пазара на деривати и недостига на ликвидност, причинен от технически проблеми на повечето големи борси.


След голям спад и ликвидации на ливъридж позиции, търговците са склонни да бъдат по-малко уверени или не особено склонни да поемат рискове за известно време. Това често води до плоски или отрицателни пазарни действия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво следва за крипто пазара, според топ анализатор

Допълнителен мечи натиск може да се дължи на опитите на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) да попречи на Coinbase да стартира своята програма за кредитиране, предлагаща 4% годишна доходност. 


Това е значително по-висока възвръщаемост от 1.5% доходност, предлагана от 10-годишната банкнота на САЩ и може да донесе силен приток на крипто пазара.


Властите на САЩ [стоят] на пътя на иновациите. $100 трилиона отрицателна реална доходност по глобалните облигации подтиква инвеститорите към високодоходни криптовалути”, заяви Дан Тапиеро, основател на DTAP Capital LLC.


И накрая, рискът на традиционните пазари би могъл да държи Биткойн биковете настрана. Големите европейски пазари на акции понастоящем отчитат загуба от 1% поради опасенията за растеж, а фючърсите, обвързани със S&P 500, са намалели с 0.5%. Междувременно щатският долар се засилва спрямо основните валути.


Пазарът на Биткойн опции сигнализира за по-голяма краткосрочна волатилност в сравнение с тази, наблюдавана през последните седмици. Тримесечната предполагаема волатилност на криптовалутата (IV) или очакванията за ценови сътресения през следващите 12 седмици са 4.8%, а реализираната волатилност (RV) е на 4%.


Спредът леко се е стеснил от 100 базисни пункта до 80 базисни пункта през последните 24 часа, тъй като реализираната волатилност се е увеличила от 3.8% на 4% след вчерашния спад. Експертите предвиждат по-голяма волатилност.

fxsoriginal

Разликата между реализирана и подразбираща се волатилност е доста голяма, но обикновено тези сигнали означават обръщане, което се случи във вторник”, каза Шилиан Танг, главен инвестиционен директор на LedgerPrime, крипто хедж фонд на стойност $135 милиона. 


“Мисля, че реализираната волатилност ще продължи да отбелязва по-високи нива занапред. Обикновено период на ниска реализирана волатилност означава, че ще последва период на висока волатилност.”


Говорителят на Babel Finance заяви, “както реализираната волатилност, така и очакваната волатилност вероятно ще се увеличат на този етап; трудно е да се каже кое ще падне първо”, добавяйки, че на теория очакваната волатилност трябва да спадне, ако пазарът се успокои. Имайте предвид, че променливостта/волатилността означава само ценова турбуленция и не ни казва нищо за посоката на предстоящите движения на цените.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли продължение на срива на пазара?

Всъщност има много място за продължаващо покачване и на двата индикатора, като се има предвид, че и двата показателя все още се движат доста под върховете, наблюдавани през януари и май.


Находчивите търговци обикновено купуват опции (кол и пут), когато се очаква волатилността да стигне върхове и продават опции, когато волатилността достигне крайности, и се очаква пазарът да си поеме дъх. Това е така, защото волатилността има положително влияние върху цените на опциите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мнения (2)
Free Bitcoin СЕП. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Светкавицата СЕП. 10, 2021 Какво е това кран ? Тежко ли е за мъкнене ? Колко тежат тези биткойни?
Изкажете мнение
Още от Биткойн Анализ

Биткойн анализ - следващата цел е $ 8,000

Миналата седмица цената на Биткойн започна силен възходящ ход, след като счупи съпротивата на $ 5,800 срещу щатския долар. Двойката BTC / USD надмина много препятствия близо до $ 6,000, $ 6,200 и $ 6,...
МАЙ. 12, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се отдръпва от $60,000 - какво да очакваме?

BTC скочи над зоната от $60,000, но нямаше реален възходящ импулс.В резултат на това цената започна нов спад под нивото от $59,200. Биткойн се търгува под зоната за подкрепа от $58,500 и 100-часовата ...
НОЕ. 22, 2021 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн анализ 19-ти март

Вчера видяхме началото на низходяща корекция в цената на Биткойн от $ 4,041 спрямо щатския долар. Двойката BTC / USD коригира по-ниско и се търгува под нивата на подкрепа от $ 4020 и $ 4,000. Имаше ...
МАР. 19, 2019 12:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн анализ - дългоочакваната корекция дойде

Цената на Биткойн се провали близо до нивото от 9,000 долара и рязко спадна спрямо щатския долар. BTC в момента се търгува в меча зона, с риск от спад към подкрепата от $ 7,880. Вчера имаше увеличение...
МАЙ. 31, 2019 20:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света