НАЧАЛО Крипто Крими

Папа Франциск е поредната жертва на крипто измамите в Twitter

АВГ. 31, 2018 14:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Папа Франциск е поредната жертва на крипто измамите в Twitter

Папа Франциск се превърна в последната жертва на крипто измамници в Twitter, тъй като мрежата от бот сметки за популяризиране на измамни ICO и фалшиви крипто раздавания продължава да се насочва към обществените фигури както в така и извън крипто света.


Познат модел


По-рано през месеца изследователите по сигурността, работещи в Duo Security, разкриха резултатите от проучване, анализиращо 88 милиона публични Twitter профила, разкриващи сложна мрежа от фиктивни сметки, известни като ботнет, работещ за популяризиране на измама с крипто подаръци, чрез представяне на високопоставени лица и изкуствено подсилвайки класацията им с помощта на харесвания и retweet.

Tweet-а идва е от дублиращ се акаунт "@Poontifex", предназначен да заблуди случайните зрители да мислят, че това е истинския акаунт на папата "@Pontifex". Не е изненада, че този tweet насърчава измамното крипто раздаване:


Друг "кух" акаунт, под името "@ RicardoStark7", реагира на tweet-а с фалшиво вълнение, както и други ботове, които се повториха и харесаха tweet-а на "папата", играейки механизма за контрол на качеството на Twitter, за да го измести до най-отгоре на отговорите на tweet-а на истинския папа.


https://twitter.com/RicardoStark7/status/1035205972728401921За случайния потребител на Twitter може да изглежда така, сякаш папа Франциск реагира на собствения си tweet, като рекламира някакъв подарък, което е начина, по който разботи измамата.

Няколко известни профила в Twitter са били използвани по този начин в миналото. Някои от тях включват Илън Мъск и Виталик Бутерн, които бяха достатъчно засегнати от измамата, за да променят името и биографията си в Twitter на съобщение, с което се отрича всяко участие в измамата.

През май бе съобщено, че twitter акаунта на Vertcoin всъщност е била отмъкнат и използван за разпространение на измама тип " раздаване на безплатен ETH".


Геймърски алгоритми на Twitter


Според инженерът в Duo Security Джордан Райт, който говори с TechCrunch по-рано през август, ботнета е съставен от повече от 15 000 фиктивни акаунта за подобни измамни съобщения и геймърски механизми за контрол на качеството на Twitter чрез retweet и харесване на постовете на другите.

Това, което постига, е, че той изкуствено повишава популярността на профилите, като някои от тях дори се показват в списъка с препоръки на Twitter за "Кой да следвате". Още по-лошо е, че действителният брой бот профили вероятно е да бъде доста по-висок от 15 000.

Райт също разкри, че ботнета използва "тристепенна йерархична система", за разлика от типичната плоска структура на конвенционалните ботнети, което показва, че като антиспам научни разработки, ботнетите и хората, които ги контролират, също се развиват и разработват нови тактики, и стратегии за извличане на пари от потребителите на Twitter.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света