НАЧАЛО Други

Pantera съобщи за масивни печалби от крипто ивестиции

юли 28, 2018 23:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Pantera съобщи за масивни печалби от крипто ивестиции

Инвестиционната компания CryptoInvestment Pantera Capital отчита печалба от над 10 000 процента петък, пет години след нейното формиране.

В имейл главният инвестиционен директор Дан Морхед (който е и главен изпълнителен директор) и Джоуи Круг споделиха тази цифра, когато празнуваха петата годишнина на фонда. Може би не е изненадващо, че те все още са оптимистични за „bitcoin„, особено в годините след старта на Pantera, отбелязвайки, че „доходността на Фонда е 10,136.15% без такси и разходи“.

За тази цел Морхед и Круг включиха два имейла, изпратени от фонда през 2013 г., за да илюстрират това.

„Искахме да споделим оригиналната логика – тъй като днес е еднакво завладяваща“, пишат Морхед и Круг. По това време имейл, изпратен от Морхед, предсказал, че „bitcoin“, който се продаваше на цена от 104 долара, щеше да удари $ 5,000, защото „Биткойн доминира пари, електронни фиатни пари, злато, облигации на корпорации, големи каменни дискове и т.н. То може да прави всички тези неща. Това е първата глобална валута след златото. Първата платежна система без граници „.

Три месеца по-късно, Биткойн се търгуваше на 253 долара, когато Морхед отново изтъкна принципите, стоящи зад криптовалутата.

Морхед пише по това време:

По мое мнение, това е като да решите дали да купите Microsoft преди време на $ 0.20 за акция. Трудно беше да се направи, когато акциите бяха само на $ 0,10. В пълнотата на времето … очевидно голяма сделка. Вярвам, че Биткойн в момента е точно така. Първата глобална валута в света след златото и единствената в света безгранична платежна система с пазарна капитализация от 3 млрд. долара? Сега, когато Silk Road е изчезнал, навлиза нова вълна от изискани инвеститори.

Pantera, която оттогава стартира собствен хедж фонд, за да инвестира в нововъзникващи компании, планира да „пътува през следващите месеци, за да обсъди рисковия фонд III и блокчейн разрива“.

„Имаме организирани групови обеди в много градове, ако искате да се срещнете с други инвеститори, които споделят интереса ви към блокчейн“, писаха служителите.

Някои от последните инвестиции на фирмата включват стартъпа Origin на произход и „stablecoin“ стартъпа Basis.

Изображение от yuRomanovich/Shutterstock.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене