НАЧАЛО Други

Pantera Capital евентуално ще връща пари на инвеститорите си от ICO проектите

ДЕК. 17, 2018 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Pantera Capital евентуално ще връща пари на инвеститорите си от ICO проектите

Крипто хедж фондa Pantera Capital казват, че до една четвърт от проектите, в които е вложено от техния ICO инвестиционния фонд, може да са в нарушение на американските закони за ценни книжа след решението на SEC.


Нещата продължават от лошо към по-лошо за американските блокчейн компании, които са провеждали ICO, без да се регистрират в SEC. Един от най-големите крипто хедж фондове, Pantera Capital, казват пред Bloomberg, че за около 25% от проектите им за дигитална валута в портфолиото им може да са длъжни да възстановят парите.

Докато от базираният в Калифорния хедж фонд вярват, че по-голямата част от инвестициите им няма да бъдат засегнати от решението на SEC, най-малко една четвърт от тях имат неясно бъдеще в момента. Съществува очевидна възможност тези проекти да са в нарушение на законите за ценните книжа - и това не е добре.


Какво казва SEC?


В съобщение на 16 ноември, Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) заяви, че два стартъпа - Paragon Coin и AirFox - са събрали средства за милиони долари, като са издавали токени на неакредитираните инвеститори, които не са съответствали със законите за ценни книжа.

За да се доближим до дясната страна на закона, изглежда всеки стартъп в същата позиция има доста ясен път пред тях. Плащате наказанието, предлагате възстановяване на средства и се регистрирате в SEC. Звучи доста просто? С изключение на това, че тези блокчейн фирми събират средства за изграждане на продукти и екипи, и голяма част от средствата вече са изразходвани.

След като тези две ICO-та споделиха прецедентно предупреждение миналия месец, започва да се усеща паника в цялата крипто общност. Стана ясно, че много фирми, които провеждат ICO, скоро могат да се озоват в същото положение. Ако не се регистрират в SEC и продават токени безразборно на обикновените хора, а не на акредитираните инвеститори, със сигурност комисията ще им почука на вратата.


STO са привлекателни


След като STO най-вероятно ще бъдат одобрени от SEC, вече може да се види и края на ICO. Главните инвестиционни директори на Pantera, Джоуи Кръг и Дан Морхед заявиха в четвъртък:

Макар да смятаме, че по-голямата част от проектите в нашето портфолио не трябва да бъдат засегнати, приблизително 25% от капитала на нашия фонд се инвестира в проекти с ликвидни токени, продавани на американски инвеститори, без да се използва рeгулация D или S.

Те разясняват:

Ако някой от тези проекти се счита за ценна книга, позицията на SEC може да ги засегне неблагоприятно. От тези проекти, около една трета (приблизително 10% процента от портфолиото) са напълно функционални и макар да могат технически да продължат без по-нататъшно развитие, прекратяването на развитието би затруднило техния напредък.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света