НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Панама правят опити да легализират Биткойн като законно платежно средство

СЕП. 8, 2021 19:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Панама правят опити да легализират Биткойн като законно платежно средство

Панамският конгресмен Габриел Силва представи законопроект за регулиране на използването на дигитална валута в страната. Предложеният законопроект в Панама би признал Биткойн като национален алтернативен метод на плащане.

Съобщението беше направено в Twitter, където конгресменът каза:


Днес представяме Закона за крипто. Стремим се да направим Панама държава, съвместима с блокчейна, крипто активите и интернет. Това има потенциал да създаде хиляди работни места, да привлече инвестиции и да направи правителството прозрачно.


Предложеният законопроект е озаглавен: "Закон за крипто: Съвместимост на Панама с дигиталната икономика, блокчейн, крипто активи и интернет“.


В документа се казва, че новото законодателство е предназначено да признава дигиталните активи като алтернативен глобален начин на плащане. Ако бъде приет, законопроектът ще позволи всяка гражданска или търговска операция да използва крипто.


Според законопроекта, предложеният закон има пет конкретни цели. Първата цел е да се разшири дигитализацията на държавата, физическите и юридическите лица в Република Панама, за да "направят публичните услуги прозрачни“. Осигуряването на правна, регулаторна и фискална сигурност при използването на дигитални активи е друга цел, посочена в закона. 


Проектът добавя, че е необходимо създаването на регулаторна рамка, както и цялата система да бъде съвместима с "нови форми на изграждане на доверие между хората и бизнесите, като смарт договори и нови форми на организация". Крайната очертана цел е да се насърчи универсалният достъп за всички граждани и жители на Панама.


Панама по петите на Салвадор


Този ход идва по време на нарастващ интерес към криптовалутите в Централна Америка. Най-добрият пример за този нарастващ интерес е скорошният ход на Ел Салвадор да направи Биткойн законно платежно средство.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ70% от жителите на Ел Салвадор са против закона за Биткойн


Двете държави обаче имат една основна разлика, когато става въпрос за решаване на този въпрос. Докато Ел Салвадор избра да принуди местния бизнес да приема Биткойн за стоки или услуги, Панама няма да направи криптовалутите задължителни. Вместо това Панама ще направи приемането на дигитална валута свободен избор. И двете нации обаче искат да позволят на гражданите да плащат данъци, такси и други държавни задължения, използвайки дигитална валута.


Хондурас е друга държава от Централна Америка, която наскоро прояви интерес към криптовалутите. В края на август Хондурас представи първия в страната Биткойн автомат (битомат).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света