НАЧАЛО Други

Palantir надминава очакванията със силни продажби през Q1 и повишена прогноза за приходите

08.05.2024 4:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Palantir надминава очакванията със силни продажби през Q1 и повишена прогноза за приходите

Palantir Technologies, компания за анализ на данни, повиши годишната си прогноза за приходите и печалбата, надхвърляйки прогнозите за продажбите през първото тримесечие, благодарение на голямото търсене на услугите ѝ за внедряване на приложения за изкуствен интелект (AI).

Компанията се възползва от растежа на генеративния изкуствен интелект, като използва своята AI платформа за тестване и отстраняване на грешки в кода, оценка на сценарии, свързани с изкуствения интелект, и др.

Главният директор по приходите Райън Тейлър изтъкна значителното въздействие на платформата за изкуствен интелект (AIP) на компанията върху нейния бизнес, като отдаде значителна част от придобиването на нови клиенти и растежа в рамките на съществуващите клиенти на AIP.

Обучителните курсове на тема изкуствен интелект на Palantir, които предлагат на потенциалните клиенти достъп до платформата за период до пет дни, са от съществено значение за бързото увеличаване на броя на клиентите.

През първото тримесечие Palantir проведе 660 обучителни семинара и сключи 87 сделки на стойност $1 милион или повече, което допринесе за 42% увеличение на броя на клиентите.

Въпреки че компанията традиционно работи в тясно сътрудничество с правителствата, предоставяйки софтуер за различни приложения, включително визуализиране на позиции в армията, тя активно диверсифицира източниците си на приходи, за да намали зависимостта си от правителствените разходи.

През първото тримесечие приходите от правителствени услуги нараснаха с 16%, докато търговските приходи се увеличиха с 27%, като броят на търговските клиенти в САЩ се увеличи с 69%.

Компанията ревизира прогнозата си за приходите през 2024 г. до средна стойност от $2.68 милиарда, в сравнение с предишната средна стойност от около $2.66 милиарда, повишавайки прогнозата си за търговските приходи в САЩ за 2024 г. до над $661 милиона.

Palantir отчете приходи за първото тримесечие в размер на $634.3 милиона, надминавайки очакванията на анализаторите, и регистрира най-голямата си тримесечна печалба, според писмото на главния изпълнителен директор. Тези резултати подчертават непрекъснатия растеж и успеха на компанията в използването на технологиите за изкуствен интелект за нейните клиенти.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.