НАЧАЛО Биткойн

Oттеглиха предложението за Биткойн ETF на VanEck-SolidX

януари 24, 2019 18:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Oттеглиха предложението за Биткойн ETF на VanEck-SolidX

Борсата Cboe BZX оттегли предложената промяна на правилата, която, ако бъде одобрена, би разчистила пътя за Биткойн търгувания фонд (ETF), подкрепен от VanEck и SolidX.

В съобщение, публикувано в сряда, заместник-секретарят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Едуардо Алеман, пише, че борсата Cboe BZX изтегли предложената промяна на правилата, която би ѝ позволила да добави акциите на VanEck SolidX Биткойн Тръст, ако бъде одобрена. Борсата подаде оттеглянето си на 22-ри януари.

Предложението беше подадено миналия юни, когато VanEck, инвестиционно дружество, обедини усилията си с доставчика на финансови услуги SolidX, за да предостави на пазара физически подкрепен Биткойн ETF (други подобни предложения са разчитали на Биткойн фючърсни договори, а не на самата цена на криптовалутата).

SEC многократно забави всяко решение по предложението, като поиска публичен коментар и срещи с поддръжници. Регулаторът се сблъска с краен срок от 27-ми февруари.

Докато самото известие не дава основание за оттеглянето, някои адвокати по ценни книжа спекулират, че продължаващото закриване на правителството ще доведе до отказ на ETF, тъй като никой от служителите на SEC не може да преразгледа предложената промяна на правилата.

В имейл, директорът на дигиталната стратегия за активите на VanEck, Габор Гърбакс, каза, че подаването „е временно оттеглено“.

„Ние активно работим с регулаторните органи и основните участници на пазара, за да изградим подходящи пазарни рамки за структурата на Биткойн ETF и дигиталните активи като цяло“, каза той.

Главният изпълнителен директор на VanEck, Ян ван Ек, каза пред CNBC по-рано в сряда, че предложението е оттеглено и ще бъде внесено на по-късна дата след продължаване на дискусиите с SEC – но тези преговори бяха главно задържани в резултат на продължаващото частично закриване на правителството в САЩ.

„Бяхме ангажирани в дискусии със SEC относно проблемите, свързани с Биткойн, попечителството, манипулирането на пазара, цените и това трябваше да спре. И така, вместо да се опитваме да се промъкнем или нещо подобно, просто трябваше да изтеглим заявлението и ще го върнем отново, когато SEC пак потръгне“, каза Ван Ек.

В предишно интервю, адвокатът Итън Силвър, председател на брокерско-дилърската практика в Lowenstein Sandler, обясни, че „ако SEC са били принудени да се справят с предложението, по-скоро биха го отрекли, отколкото да бъдат поставени в позиция където е одобрен по технически причини. „

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене