НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Oттеглиха предложението за Биткойн ETF на VanEck-SolidX

ЯНУ. 24, 2019 18:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Oттеглиха предложението за Биткойн ETF на VanEck-SolidX

Борсата Cboe BZX оттегли предложената промяна на правилата, която, ако бъде одобрена, би разчистила пътя за Биткойн търгувания фонд (ETF), подкрепен от VanEck и SolidX.В съобщение, публикувано в сряда, заместник-секретарят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Едуардо Алеман, пише, че борсата Cboe BZX изтегли предложената промяна на правилата, която би ѝ позволила да добави акциите на VanEck SolidX Биткойн Тръст, ако бъде одобрена. Борсата подаде оттеглянето си на 22-ри януари.

Предложението беше подадено миналия юни, когато VanEck, инвестиционно дружество, обедини усилията си с доставчика на финансови услуги SolidX, за да предостави на пазара физически подкрепен Биткойн ETF (други подобни предложения са разчитали на Биткойн фючърсни договори, а не на самата цена на криптовалутата).


SEC многократно забави всяко решение по предложението, като поиска публичен коментар и срещи с поддръжници. Регулаторът се сблъска с краен срок от 27-ми февруари.


Докато самото известие не дава основание за оттеглянето, някои адвокати по ценни книжа спекулират, че продължаващото закриване на правителството ще доведе до отказ на ETF, тъй като никой от служителите на SEC не може да преразгледа предложената промяна на правилата.

В имейл, директорът на дигиталната стратегия за активите на VanEck, Габор Гърбакс, каза, че подаването „е временно оттеглено“.

„Ние активно работим с регулаторните органи и основните участници на пазара, за да изградим подходящи пазарни рамки за структурата на Биткойн ETF и дигиталните активи като цяло“, каза той.


Главният изпълнителен директор на VanEck, Ян ван Ек, каза пред CNBC по-рано в сряда, че предложението е оттеглено и ще бъде внесено на по-късна дата след продължаване на дискусиите с SEC - но тези преговори бяха главно задържани в резултат на продължаващото частично закриване на правителството в САЩ.

"Бяхме ангажирани в дискусии със SEC относно проблемите, свързани с Биткойн, попечителството, манипулирането на пазара, цените и това трябваше да спре. И така, вместо да се опитваме да се промъкнем или нещо подобно, просто трябваше да изтеглим заявлението и ще го върнем отново, когато SEC пак потръгне", каза Ван Ек.

В предишно интервю, адвокатът Итън Силвър, председател на брокерско-дилърската практика в Lowenstein Sandler, обясни, че „ако SEC са били принудени да се справят с предложението, по-скоро биха го отрекли, отколкото да бъдат поставени в позиция където е одобрен по технически причини. "

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света