НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Oттеглиха предложението за Биткойн ETF на VanEck-SolidX

ЯНУ. 24, 2019 18:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Oттеглиха предложението за Биткойн ETF на VanEck-SolidX

Борсата Cboe BZX оттегли предложената промяна на правилата, която, ако бъде одобрена, би разчистила пътя за Биткойн търгувания фонд (ETF), подкрепен от VanEck и SolidX.В съобщение, публикувано в сряда, заместник-секретарят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Едуардо Алеман, пише, че борсата Cboe BZX изтегли предложената промяна на правилата, която би ѝ позволила да добави акциите на VanEck SolidX Биткойн Тръст, ако бъде одобрена. Борсата подаде оттеглянето си на 22-ри януари.

Предложението беше подадено миналия юни, когато VanEck, инвестиционно дружество, обедини усилията си с доставчика на финансови услуги SolidX, за да предостави на пазара физически подкрепен Биткойн ETF (други подобни предложения са разчитали на Биткойн фючърсни договори, а не на самата цена на криптовалутата).


SEC многократно забави всяко решение по предложението, като поиска публичен коментар и срещи с поддръжници. Регулаторът се сблъска с краен срок от 27-ми февруари.


Докато самото известие не дава основание за оттеглянето, някои адвокати по ценни книжа спекулират, че продължаващото закриване на правителството ще доведе до отказ на ETF, тъй като никой от служителите на SEC не може да преразгледа предложената промяна на правилата.

В имейл, директорът на дигиталната стратегия за активите на VanEck, Габор Гърбакс, каза, че подаването „е временно оттеглено“.

„Ние активно работим с регулаторните органи и основните участници на пазара, за да изградим подходящи пазарни рамки за структурата на Биткойн ETF и дигиталните активи като цяло“, каза той.


Главният изпълнителен директор на VanEck, Ян ван Ек, каза пред CNBC по-рано в сряда, че предложението е оттеглено и ще бъде внесено на по-късна дата след продължаване на дискусиите с SEC - но тези преговори бяха главно задържани в резултат на продължаващото частично закриване на правителството в САЩ.

"Бяхме ангажирани в дискусии със SEC относно проблемите, свързани с Биткойн, попечителството, манипулирането на пазара, цените и това трябваше да спре. И така, вместо да се опитваме да се промъкнем или нещо подобно, просто трябваше да изтеглим заявлението и ще го върнем отново, когато SEC пак потръгне", каза Ван Ек.

В предишно интервю, адвокатът Итън Силвър, председател на брокерско-дилърската практика в Lowenstein Sandler, обясни, че „ако SEC са били принудени да се справят с предложението, по-скоро биха го отрекли, отколкото да бъдат поставени в позиция където е одобрен по технически причини. "

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света