НАЧАЛО Други

Откриха кокаин за $1,3 милиарда на кораб на JPMorgan

ЮЛИ. 11, 2019 14:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Откриха кокаин за $1,3 милиарда на кораб на JPMorgan

Както знаем, JPMorgan сериозно се ангажират с изследването на крипто и блокчейн пространството с техния JPM Coin. В тази статия обаче, става въпрос за коренно различно нещо - трафик на сериозно количество наркотици и каква връзка имат банката с контейнера, който ги превозва?

Федералните прокурори във Филаделфия задържаха контейнеровоз, опериран от Mediterranean Shipping Co. (MSC), седмици след като властите откриха кокаин за повече от $1 милиард на кораба, в една от най-големите акции за наркотици в американската история.


Американските митници и Гранична полиция конфискуваха кораба на 4 юли, според изявление от понеделник.

Според Business Insider:

Корабът е собственост на клиентски активи част от морска стратегия, предлагана от JPMorgan Asset Management, според лице, запознато с въпроса. Той се управлява от базирания в Швейцария MSC.


На 17 юни, граничните агенти откриха 39,525 килограма кокаин, прибрани в няколко контейнера на MSC Gayane в пристанището на Филаделфия. Уличната стойност на наркотиците се оценява на около $1,3 милиарда, което я прави най-голямата конфискация на кокаин от агенцията.

"Акция на такъв масивен кораб е сложна и безпрецедентна - но е подходяща, защото обстоятелствата тук също са безпрецедентни", заяви американският прокурор Уилям Максуейн. - "Намерихме близо 20 тона кокаин, скрити на този кораб."
Поне половин дузина членове на екипажа бяха арестувани, според разследвания на Homeland Security, които продължават и в момента. Обвиненията включват заговор за притежание на кокаин на борда на кораб.

Gayane плава под флага на Либерия и преди това е пътувал през Бахамските острови и няколко южноамерикански държави, според онлайн тракер на кораби.

JPMorgan отказват да коментират - същото се отнася и за Mediterranean Shipping Co.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Фондовите пазари по света отчетоха най-тежката година от 2008 г. насам

Фондовите пазари в световен мащаб, включително Dow Jones, Nasdaq и S&P 500, отбелязаха разочароващи годишни резултати. Основният катализатор на този спад се смята за разпродажбата, започнала през ...
ЯНУ. 2, 2019 10:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов регулатор затваря северноамерикански сметки в BitMEX

BitMEX, една от най-активните платформи за търговия с биткойн, бива избутана от крипто пазарите в Северна Америка, според неотдавнашен доклад. Платформата, която улеснява търговията с фючърсни договор...
ЯНУ. 17, 2019 10:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Компанията зад Bithumb получи финансиране от $200 милиона

Компанията-майка на Bithumb, Blockchain Exchange Alliance [BXA], получи огромно финансиране от $200 милиона по време на кръга от серия А. Тази огромна сума беше предложена от японския фонд ST Blockcha...
АПР. 16, 2019 11:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Реакцията на крипто общността към предстоящото IPO на Bitmain

Bitmain, базираната в Пекин компания, която е най-големият производител на хардуер за крипто копаещ хардуер на базата на ASIC, е подала заявка за първоначално публично предлагане (IPO) през септември,...
АВГ. 13, 2018 21:08 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света