НАЧАЛО Други

Откриха кокаин за $1,3 милиарда на кораб на JPMorgan

ЮЛИ. 11, 2019 14:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Откриха кокаин за $1,3 милиарда на кораб на JPMorgan

Както знаем, JPMorgan сериозно се ангажират с изследването на крипто и блокчейн пространството с техния JPM Coin. В тази статия обаче, става въпрос за коренно различно нещо - трафик на сериозно количество наркотици и каква връзка имат банката с контейнера, който ги превозва?

Федералните прокурори във Филаделфия задържаха контейнеровоз, опериран от Mediterranean Shipping Co. (MSC), седмици след като властите откриха кокаин за повече от $1 милиард на кораба, в една от най-големите акции за наркотици в американската история.


Американските митници и Гранична полиция конфискуваха кораба на 4 юли, според изявление от понеделник.

Според Business Insider:

Корабът е собственост на клиентски активи част от морска стратегия, предлагана от JPMorgan Asset Management, според лице, запознато с въпроса. Той се управлява от базирания в Швейцария MSC.


На 17 юни, граничните агенти откриха 39,525 килограма кокаин, прибрани в няколко контейнера на MSC Gayane в пристанището на Филаделфия. Уличната стойност на наркотиците се оценява на около $1,3 милиарда, което я прави най-голямата конфискация на кокаин от агенцията.

"Акция на такъв масивен кораб е сложна и безпрецедентна - но е подходяща, защото обстоятелствата тук също са безпрецедентни", заяви американският прокурор Уилям Максуейн. - "Намерихме близо 20 тона кокаин, скрити на този кораб."
Поне половин дузина членове на екипажа бяха арестувани, според разследвания на Homeland Security, които продължават и в момента. Обвиненията включват заговор за притежание на кокаин на борда на кораб.

Gayane плава под флага на Либерия и преди това е пътувал през Бахамските острови и няколко южноамерикански държави, според онлайн тракер на кораби.

JPMorgan отказват да коментират - същото се отнася и за Mediterranean Shipping Co.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света