НАЧАЛО Регулации

Отказване на крипто клиенти в полските банки

октомври 31, 2018 20:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отказване на крипто клиенти в полските банки

Петнадесет "финансови институции" станаха обект на официално оплакване до полски правителствен орган от криптовалутната група полската Биткойн асоциация (PBS), потвърдиха на 27-ми юни.

PBS, които не са публикували пълния текст на жалбата си, пишат на 26-ти юни на Office for Competition and Consumer Protection (OCCP), като твърдят, че местните банки умишлено отказват да обслужват субектите с крипо и избирателно закриват сметки.

„Действията на банките, описани ясно, целят да премахнат виртуално валутни образи от пазара, независимо от факта, че такива дейности са законни“, казва Finance Magnates, цитирайки преведения сегмент, който продължава:

С оглед на гореизложеното, действията на регулаторните органи са необходими и това обявление и неговите искания са напълно обосновани.

Според PBS, общо 52 такива фирми са имали откази за банкови сметки, а други 25 са ги затворили. Не става ясно дали OCCP ще приеме или ще действа по жалбата.

Правителството на Полша неотдавна показа негативна позиция към инвестирането в криптовалути за потребителите. Миналия месец полският финансов надзорник обяви плановете си за провеждане на социална медийна кампания за рисковете от крипто инвестиции. По-рано, в средата на февруари централната банка на страната призна, че тайно е финансирала кампания срещу крипто в размер на 27 000 долара за загуба на всичките си пари, след като инвестира в крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

Сенатор от Републиканската партия внася нов законопроект, който ще защитава платформите за крипто обмен от определени принудителни действия от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

октомври 3, 2022 16:28 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене