НАЧАЛО Регулации

Отказване на крипто клиенти в полските банки

октомври 31, 2018 20:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отказване на крипто клиенти в полските банки

Петнадесет "финансови институции" станаха обект на официално оплакване до полски правителствен орган от криптовалутната група полската Биткойн асоциация (PBS), потвърдиха на 27-ми юни.

PBS, които не са публикували пълния текст на жалбата си, пишат на 26-ти юни на Office for Competition and Consumer Protection (OCCP), като твърдят, че местните банки умишлено отказват да обслужват субектите с крипо и избирателно закриват сметки.

„Действията на банките, описани ясно, целят да премахнат виртуално валутни образи от пазара, независимо от факта, че такива дейности са законни“, казва Finance Magnates, цитирайки преведения сегмент, който продължава:

С оглед на гореизложеното, действията на регулаторните органи са необходими и това обявление и неговите искания са напълно обосновани.

Според PBS, общо 52 такива фирми са имали откази за банкови сметки, а други 25 са ги затворили. Не става ясно дали OCCP ще приеме или ще действа по жалбата.

Правителството на Полша неотдавна показа негативна позиция към инвестирането в криптовалути за потребителите. Миналия месец полският финансов надзорник обяви плановете си за провеждане на социална медийна кампания за рисковете от крипто инвестиции. По-рано, в средата на февруари централната банка на страната призна, че тайно е финансирала кампания срещу крипто в размер на 27 000 долара за загуба на всичките си пари, след като инвестира в крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене