НАЧАЛО Други

Основателят на Silk Road създава Twitter профил

юли 21, 2018 10:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Silk Road създава Twitter профил

Рос Улбрихт, основател на Silk Road, който в момента излежава двойна доживотна присъда, наскоро създаде Twitter профил под името @RealRossU.

https://twitter.com/RealRossU/status/1019953970771419136

В писмо, публикувано на freeross.org, уебсайт, създаден от семейството и приятелите му, за да помогне за подкрепата на неговия фонд за правна защита, Улбрихт заяви, че не е съвсем сигурен за това, как точно ще tweet-ва, но възнамерява да го разберат. Откакто е в затвора почти пет години, той се надява, че това ще му помогне да „се чувства по-свързан с външния свят“. Профила му събира около 6500 последователи в един ден.

Както се съобщава, Върховният съд на САЩ се противопостави на оператора на Silk Road да обжалва присъдата си пред тях, потвърждавайки решението на Втори апелативен съд. Правният екип на г-н Улбрихт се надява, че Върховният съд ще чуе за предполагаемо нарушение на правата на четвъртата и шестата поправка по време на разследването и осъждането на неговия случай. Те твърдят, че следователите се отдават на противоконституционни действия като събиране на информация за трафика по интернет без заповед. По същия начин те заявяват, че съдията по делото е наложил „неоснователна присъда“ въз основа на поредица от твърдения, за които никога не е бил осъждан и обвинен.

Рос Улбрихт понастоящем излежава доживотна присъда без право на обжалване.

Либертарианската партия на Съединените щати наскоро единодушно поиска от президента Тръмп да даде пълно помилване на Рос Улбрихт, защото осъждането е резултат от войната срещу наркотиците. 20 Организации подадоха Amicus Briefs в негова подкрепа. Freeross.org наскоро подготви петиция, в която се иска да му бъде смекчена двуживотната присъда.

В последващо публикуване няколко часа по-късно Рос заяви, че е получил девет страници от коментари от петицията по пощата и е бил информиран за всички retweet-ове и генериран интерес. Той бил „дълбоко развълнуван“ от отговора и чувствал „началото на връзката, за която се е надявал“.

Това не е първият път, когато високопоставен затворник се присъединява към социалния медиен гигант Twitter, Челси Манинг се присъедини към сайта през 2015 г. и диктува комуникацията си по телефона, която беше публикувана от трета страна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене