НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

септември 11, 2018 23:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

На 11-ти септември и според китайския местен информационен център Sina News, Стар Су, основателят на крипто обмените OKEx и OKCoin, бе арестуван от служители на полицията в Шанхай.

Су е участвал в измамна схема с монетата WFEE.

Су, който е акционер на фирмата зад проекта, бе задържан и подложен на кръг от разпити, за да се стигне до истината.

cnLedger, китайски информационен център за крипто и блокчейн, също съобщи за случая чрез Twitter по следния начин:

Стар Су, основател на OKCoin / OKEX, се разследва от полицията в Шанхай. Според Лу Юн, офицер в местния ПУ, Су е заподозрян в измама, обвинен от инвеститорите. SH[Шанхай] полицията е приела случая.

След интензивен разпит, фирмата на Стар Су не беше свързана с предполагаемата схема. cnLedger актуализира развитието:

Предварителното разследване от Шанхайската полиция показва, че компанията на Су в Шанхай не е свързана с цифровата валута. Известната измама не е била проведена в Шанхай, а в Пекин, поради което документи ще бъдат връчени на полицията в Пекин.

Шанхайската полиция не можеше да задържи Су повече от 24 часа. cnLedger беше първият, който отрази новината, както може да се види в съобщението по-долу.

Този инцидент е доказателство за доказателство, че китайските власти са сериозни в борбата с дейностите на ICO и крипто измамите в страната. Основната причина за забрана на всички криптовалути и дейности на ICO в страната е, че правителството е отбелязало, че броят на измамните дейности е висок и неговите граждани са загубили много средства по този начин.

Част от правителствената репресия включва ограничаване на достъпа до интернет за чуждестранни крипто обмени, както и искане на популярно приложение за съобщения от WeChat, да блокира определени профили. Въпреки това, гражданите на страната са доказали своята устойчивост към забраната, а някои са преместили своите крипто дейности извън границите на страната, както и използват VPN, за да търгуват криптовалути онлайн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене