НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

СЕП. 11, 2018 23:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

На 11-ти септември и според китайския местен информационен център Sina News, Стар Су, основателят на крипто обмените OKEx и OKCoin, бе арестуван от служители на полицията в Шанхай.

 


Су е участвал в измамна схема с монетата WFEE.


Су, който е акционер на фирмата зад проекта, бе задържан и подложен на кръг от разпити, за да се стигне до истината.

cnLedger, китайски информационен център за крипто и блокчейн, също съобщи за случая чрез Twitter по следния начин:

Стар Су, основател на OKCoin / OKEX, се разследва от полицията в Шанхай. Според Лу Юн, офицер в местния ПУ, Су е заподозрян в измама, обвинен от инвеститорите. SH[Шанхай] полицията е приела случая.

След интензивен разпит, фирмата на Стар Су не беше свързана с предполагаемата схема. cnLedger актуализира развитието:

Предварителното разследване от Шанхайската полиция показва, че компанията на Су в Шанхай не е свързана с цифровата валута. Известната измама не е била проведена в Шанхай, а в Пекин, поради което документи ще бъдат връчени на полицията в Пекин.

Шанхайската полиция не можеше да задържи Су повече от 24 часа. cnLedger беше първият, който отрази новината, както може да се види в съобщението по-долу.

Този инцидент е доказателство за доказателство, че китайските власти са сериозни в борбата с дейностите на ICO и крипто измамите в страната. Основната причина за забрана на всички криптовалути и дейности на ICO в страната е, че правителството е отбелязало, че броят на измамните дейности е висок и неговите граждани са загубили много средства по този начин.

Част от правителствената репресия включва ограничаване на достъпа до интернет за чуждестранни крипто обмени, както и искане на популярно приложение за съобщения от WeChat, да блокира определени профили. Въпреки това, гражданите на страната са доказали своята устойчивост към забраната, а някои са преместили своите крипто дейности извън границите на страната, както и използват VPN, за да търгуват криптовалути онлайн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света