НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

СЕП. 11, 2018 23:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

На 11-ти септември и според китайския местен информационен център Sina News, Стар Су, основателят на крипто обмените OKEx и OKCoin, бе арестуван от служители на полицията в Шанхай.


Су е участвал в измамна схема с монетата WFEE.


Су, който е акционер на фирмата зад проекта, бе задържан и подложен на кръг от разпити, за да се стигне до истината.

cnLedger, китайски информационен център за крипто и блокчейн, също съобщи за случая чрез Twitter по следния начин:

Стар Су, основател на OKCoin / OKEX, се разследва от полицията в Шанхай. Според Лу Юн, офицер в местния ПУ, Су е заподозрян в измама, обвинен от инвеститорите. SH[Шанхай] полицията е приела случая.

След интензивен разпит, фирмата на Стар Су не беше свързана с предполагаемата схема. cnLedger актуализира развитието:

Предварителното разследване от Шанхайската полиция показва, че компанията на Су в Шанхай не е свързана с цифровата валута. Известната измама не е била проведена в Шанхай, а в Пекин, поради което документи ще бъдат връчени на полицията в Пекин.

Шанхайската полиция не можеше да задържи Су повече от 24 часа. cnLedger беше първият, който отрази новината, както може да се види в съобщението по-долу.

Този инцидент е доказателство за доказателство, че китайските власти са сериозни в борбата с дейностите на ICO и крипто измамите в страната. Основната причина за забрана на всички криптовалути и дейности на ICO в страната е, че правителството е отбелязало, че броят на измамните дейности е висок и неговите граждани са загубили много средства по този начин.

Част от правителствената репресия включва ограничаване на достъпа до интернет за чуждестранни крипто обмени, както и искане на популярно приложение за съобщения от WeChat, да блокира определени профили. Въпреки това, гражданите на страната са доказали своята устойчивост към забраната, а някои са преместили своите крипто дейности извън границите на страната, както и използват VPN, за да търгуват криптовалути онлайн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света