НАЧАЛО Биткойн

Още един голям хедж фонд прави инвестиция в Биткойн

31.07.2021 19:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един голям хедж фонд прави инвестиция в Биткойн

Базираната в Ню Йорк фирма за управление на активи GoldenTree е добавила Биткойн към баланса си, въпреки че размерът на тази предполагаема инвестиция остава неизвестен.

Според доклад в петък от финансовата медия The Street, фирмата с приблизително $45 милиарда в активи под управление е закупила неизвестно количество Биткойн (BTC). Позовавайки се на два източника, запознати с въпроса, медията съобщава, че покупката на BTC е последвана от дискусии между ръководители относно наемането на служители, запознати с крипто инвестициите.

Ръководителите на фирмата, включително основателят Стивън Тананбаум и партньорите Дийб Салем и Джоузеф Нагър, инвестираха в кръг за финансиране този месец за Borderless Capital, който преди това помогна за стартирането на ускорителна програма за Algorand. Borderless също участва в кръг за финансиране на подкрепената от Coinbase фирма за дигитални активи Securitize.

ПРОЧЕТИ ОЩЕБанка с активи за $42.6 трилиона започва да предлага крипто услуги

Други фирми за управление на активи също започнаха да се задълбочават в крипто пространството, или чрез директни инвестиции, или като предлагат инвестиционни средства за Биткойн и други токени. 

Миналата седмица Stone Ridge Asset Management подаде заявление до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, за да добави BTC към своя отворен взаимен фонд.

В сряда, инвестиционната компания Horizon Kinetics съветва инвеститорите да търсят експозиция към крипто активи, за да се предпазят от обезценяване на валутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.