НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Още една стабилна монета загуби фиксацията си към долара

МАЙ. 17, 2022 14:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още една стабилна монета загуби фиксацията си към долара

Стабилната монета Dei (DEI) на Deus Finance загуби своята връзка с щатския долар.

В момента DEI се търгува на $0.59, като този спад следва няколко алгоритмични стабилни монети, които загубиха своята фиксация миналата седмица, като най-забележителният случай беше този на TerraUSD (UST).


Deus Finance използва токените DEUS и DEI за своя DeFi протокол, където сеченето на 1 DEI изисква $1 обезпечение. Когато осребряват, например, един DEI, потребителите ще получат 80% от стойността в USDC и 20% в DEUS, ако USDC се използва като обезпечение за създаването на DEI.


Това е важно, тъй като коефициентът на обезпечение спадна до 43%; според данни на Deus Finance, ниското обезпечение означаваше трудно изкупуване на токените на DEI, тъй като няма достатъчно капитал зад стабилната монета.


Търговците се възползват от това арбитражно несъответствие, изкупувайки DEI монети и разменяйки ги за обезпечение на стойност $1, което влоши ситуацията чувствително. 


Deus Finance реагира, като спря процеса на изкупуване, за да се опита да стабилизира актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

За разлика от по-централизираните монети като Tether (USDT) или USD Coin (USDC), които са обезпечени с доларови активи, алгоритмичните стабилни монети трябваше да бъдат автоматично обвързани с цената на друга валута.


Арбитражните ботове, които едновременно купуват и продават един и същ актив, за да спечелят от малки разлики, гарантираха фиксирането чрез търгуване на базов токен на стойност $1 за 1 DEI и обратно.


Крипто пазарите са в състояние на несигурност и паника, както дори Английската банка отбеляза в доклада си от март 2022 г.:


“Общественото доверие в парите и плащанията може да бъде подкопано, ако системна стабилна монета, използвана за плащания, не успее да изпълни задълженията си.”


За момента Биткойн се държи над $30,000 въпреки цялата нестабилност в последно време. Ако разгромът на стабилните монети продължи, може да има много по-голям натиск от страна на продавачите на крипто пазарите и тогава ще бъде трудно да се предвиди къде може да се намери дъно на спада.


Инвеститорите трябва да следят USDT като най-голямата стабилна монета, за да определят посоката на пазарите.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano с поредното важно постижение преди хард форка

"Днес имаме удоволствието да съобщим, че екипът на IOG успешно маркира и пусна нод на Cardano 1.35.0, за който можем да потвърдим, че ще бъде последният кандидат за пускането на основната мрежа Vasil"...
ЮНИ. 27, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум и Solana са позиционирани за значителни печалби, твърди трейдър

Псевдонимният анализатор ‘DonAlt’ каза на своите последователи в Twitter, че очаква Етериум да стартира рали от близо 80%, ако успее да се задържи над месечното си ниво на подкрепа.Месечната подкрепа ...
ЮНИ. 27, 2022 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко XRP остават в портфейла на съоснователя на Ripple и Stellar?

We are now officially at less then 1 month until Jed McCalebs taco stand account is empty of $XRP. https://t.co/lS9kfCwK08— Rob XRP ☀️ (@robxrp1) June 25, 2022Според съобщенията МакКейлъб е започнал д...
ЮНИ. 27, 2022 08:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Sandbox (SAND) скочи с 13% след важна новина за метавселената

През последните 24 часа SAND скочи с около 12% до $1.31 към момента на писане на статията, според данни, предоставени от CoinMarketCap. За същия период, токенът MANA на Decentraland е поскъпнал с 4.29...
ЮНИ. 26, 2022 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света