НАЧАЛО Алткойни

Още една алгоритмична стабилна монета загуби доларовата си фиксация

юни 14, 2022 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една алгоритмична стабилна монета загуби доларовата си фиксация

Алгоритмичната стабилна монета на Tron, наречена Decentralized USD (USDD), се отклони още повече от фиксацията си с долара във вторник.

Тази сутрин USDD потъна до $0.974, преди да се възстанови до $0.98 към момента на писане на статията, според данни от CoinMarketCap.


USDD се търгува под един долар, дори след като TronDAO, която наблюдава стабилната монета, инжектира още USD Coin (USDC), централизирана стабилна монета, емитирана от Circle, на стойност $700 милиона, за да защити фиксацията.


TronDAO твърди, че има 300% съотношение на обезпеченията, подкрепящи стойността на USDD. Това означава, че DAO ще трябва да притежава активи на стойност около $2.1 милиарда в Биткойн и Трон – както и стабилни монети като USDC и Tether (USDT).


Все пак загубата на фиксацията породи опасения, че USDD, чиято пазарна капитализация е малко над $700 милиона, може да има същата съдба като TerraUSD (UST) – алгоритмична стабилна монета, която вдъхнови USDD. UST се срина през май, изтривайки над $40 милиарда от джобовете на инвеститорите.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Биткойн ще се срине до $17,000, твърди Робърт Кийосаки

Криптопазарите претърпяха тежък старт на седмицата, като Биткойн падна под $21,000, а платформата за кредитиране Celsius беше принудена да спре клиентите си да теглят средства от сметките си. 


USDD споделя същия модел като UST. Всеки път, когато цената на USDD е под един долар, системата позволява да се изгори един USDD, за да се получи Tron на стойност $1. 


И обратното, ако цената на USDD е над $1, човек може да изгори Трон, за да получи USDD и да помогне за връщането на цената до нейната стойност.

Освен това, за да привлече повече потребители, USDD плаща около 18% за залог на стабилни монети в платформа за кредитиране, наречена JustLend, което е подобен размер на лихвата, предлагана от UST чрез Anchor.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене

Fantom скача с 200% – ще продължи ли възхода? – Santiment

Водеща фирма за криптоанализи предполага, че популярният алткойн е само в началния етап на голямо рали.

февруари 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Рекорден брой китови транзакции с Dogecoin на 31 януари

Santiment установи, че на 31 януари Dogecoin (DOGE) преживял най-големия брой китови транзакции през тази година.

февруари 3, 2023 11:10 2 мин. четене

Този децентрализиран токен се повиши с 50% за няколко дни

Децентрализиран токен, базиран на Етериум (ETH) се повиши с 50% само за няколко дни, след като публикува годишния си отчет.

февруари 2, 2023 21:00 1 мин. четене