НАЧАЛО Крипто Крими

Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

октомври 23, 2018 9:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

Гал Валериъс, 36-годишният френско-израелски гражданин, известен с псевдонима Oxymonster в тъмната мрежа, е осъден на 20 години затвор от американския окръжен съдия Робърт Скола.

Oxymonster е арестуван от полицията през 2017 г. на летището в Атланта, където е трябвало да присъства на световното първенство за бради и мустаци. След като е осъден за трафик на наркотици и изпиране на пари, Валериъс ще лежи в Южна Флорида.

Валериъс признава, че продава наркотици като хероин, кокаин, риталин, оксикодон в замяна на цифрови валути като Биткойн в тъмната мрежа. Полицията конфискува BTC и BCH на стойност $700 000 от скандалния наркопласьор. Задържаните криптовалути ще бъдат предадени на правителството.

Мнозина се чудят какво ще се случи с криптовалутите, иззети от Oxymonster. Същият въпрос беше и преди три години, когато създателят на прословутия уебсайт Silk Road, Рос Улбрихт беше пратен в затвора и около 144 336 от неговия Bitcoin е бил конфискуван от държавните служители.

По това време BTC се e търгувал на около $300. Правителството успява да реализира печалба от $48 милиона след продажбата на иззетото крипто на аукциони. Бързата продажба на BTC от правителството беше критикувано от мнозина, тъй като съхраняването им би могло да донесе повече печалба.

От Валериъс ще се изисква да предостави на правителството достъп до всички пароли, както и всяка друга важна информация, необходима за получаване на достъп до криптовалутите.


Онези, които се интересуват от тази новина, остават да спекулират дали правителството отново ще мине по пътя на Silk Road, когато става въпрос за продажбата на крипто или ще забави продажбата, докато цените на BTC не се покачат.

През 2017 г. длъжностните лица в Калифорния са загубили криптoвалута на стойност $8 милиона от “босът” на тъмната мрежа, Александра Казеш след като се самоубива. Още през тази седмица, Гари Дейвис се призна за виновен за конспирация за продажба на наркотици в тъмната мрежа под псевдоним.

Увеличаването на свързаните с крипто престъпления предполага, че правителството ще бъде изправено пред много такива решения, когато става дума за обработка на цифровата валута. Нека почакаме и да видим каква ще бъде съдбата на криптото, придобита от правителството чрез правната система!

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.