НАЧАЛО Крипто Крими

Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

ОКТ. 23, 2018 09:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

Гал Валериъс, 36-годишният френско-израелски гражданин, известен с псевдонима Oxymonster в тъмната мрежа, е осъден на 20 години затвор от американския окръжен съдия Робърт Скола.

 


Oxymonster е арестуван от полицията през 2017 г. на летището в Атланта, където е трябвало да присъства на световното първенство за бради и мустаци. След като е осъден за трафик на наркотици и изпиране на пари, Валериъс ще лежи в Южна Флорида.

Валериъс признава, че продава наркотици като хероин, кокаин, риталин, оксикодон в замяна на цифрови валути като Биткойн в тъмната мрежа. Полицията конфискува BTC и BCH на стойност $700 000 от скандалния наркопласьор. Задържаните криптовалути ще бъдат предадени на правителството.


Мнозина се чудят какво ще се случи с криптовалутите, иззети от Oxymonster. Същият въпрос беше и преди три години, когато създателят на прословутия уебсайт Silk Road, Рос Улбрихт беше пратен в затвора и около 144 336 от неговия Bitcoin е бил конфискуван от държавните служители.

По това време BTC се e търгувал на около $300. Правителството успява да реализира печалба от $48 милиона след продажбата на иззетото крипто на аукциони. Бързата продажба на BTC от правителството беше критикувано от мнозина, тъй като съхраняването им би могло да донесе повече печалба.


От Валериъс ще се изисква да предостави на правителството достъп до всички пароли, както и всяка друга важна информация, необходима за получаване на достъп до криптовалутите.


Онези, които се интересуват от тази новина, остават да спекулират дали правителството отново ще мине по пътя на Silk Road, когато става въпрос за продажбата на крипто или ще забави продажбата, докато цените на BTC не се покачат.

През 2017 г. длъжностните лица в Калифорния са загубили криптoвалута на стойност $8 милиона от "босът" на тъмната мрежа, Александра Казеш след като се самоубива. Още през тази седмица, Гари Дейвис се призна за виновен за конспирация за продажба на наркотици в тъмната мрежа под псевдоним.

Увеличаването на свързаните с крипто престъпления предполага, че правителството ще бъде изправено пред много такива решения, когато става дума за обработка на цифровата валута. Нека почакаме и да видим каква ще бъде съдбата на криптото, придобита от правителството чрез правната система!

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света