НАЧАЛО Крипто Крими

Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

ОКТ. 23, 2018 09:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

Гал Валериъс, 36-годишният френско-израелски гражданин, известен с псевдонима Oxymonster в тъмната мрежа, е осъден на 20 години затвор от американския окръжен съдия Робърт Скола.


Oxymonster е арестуван от полицията през 2017 г. на летището в Атланта, където е трябвало да присъства на световното първенство за бради и мустаци. След като е осъден за трафик на наркотици и изпиране на пари, Валериъс ще лежи в Южна Флорида.

Валериъс признава, че продава наркотици като хероин, кокаин, риталин, оксикодон в замяна на цифрови валути като Биткойн в тъмната мрежа. Полицията конфискува BTC и BCH на стойност $700 000 от скандалния наркопласьор. Задържаните криптовалути ще бъдат предадени на правителството.


Мнозина се чудят какво ще се случи с криптовалутите, иззети от Oxymonster. Същият въпрос беше и преди три години, когато създателят на прословутия уебсайт Silk Road, Рос Улбрихт беше пратен в затвора и около 144 336 от неговия Bitcoin е бил конфискуван от държавните служители.

По това време BTC се e търгувал на около $300. Правителството успява да реализира печалба от $48 милиона след продажбата на иззетото крипто на аукциони. Бързата продажба на BTC от правителството беше критикувано от мнозина, тъй като съхраняването им би могло да донесе повече печалба.


От Валериъс ще се изисква да предостави на правителството достъп до всички пароли, както и всяка друга важна информация, необходима за получаване на достъп до криптовалутите.


Онези, които се интересуват от тази новина, остават да спекулират дали правителството отново ще мине по пътя на Silk Road, когато става въпрос за продажбата на крипто или ще забави продажбата, докато цените на BTC не се покачат.

През 2017 г. длъжностните лица в Калифорния са загубили криптoвалута на стойност $8 милиона от "босът" на тъмната мрежа, Александра Казеш след като се самоубива. Още през тази седмица, Гари Дейвис се призна за виновен за конспирация за продажба на наркотици в тъмната мрежа под псевдоним.

Увеличаването на свързаните с крипто престъпления предполага, че правителството ще бъде изправено пред много такива решения, когато става дума за обработка на цифровата валута. Нека почакаме и да видим каква ще бъде съдбата на криптото, придобита от правителството чрез правната система!

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Alipay помага на властите в борбата с крипто престъпленията

В статията се посочва, че тази масивна превенция на измами е спонсорирана от Alipay, собственост на гиганта за електронна търговия Alibaba.The Ministry of Public Security of China pointed out that mor...
ЮЛИ. 24, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Испанската полиция арестува британец, замесен в хака на Twitter от миналата година

Преди това той бе обвинен за предполагаемата му роля в скандалния пробив в системата на социалната медия от американската прокуратура на Северния окръг на Калифорния.Най-големият хак на Twitter някога...
ЮЛИ. 22, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов обрат след акцията на украинска PS4 ферма за криптовалути

Украинските власти закриха PlayStation 4 (PS4) майнинг фермата, мислейки, че тя добива крипто, но всъщност тя добивала Ultimate Team Cards във FIFA, за да се продават на черния пазар. Службата за сигу...
ЮЛИ. 19, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британец обвинен в използването на Биткойн за финансиране на Ислямска държава

Това обаче не се отнася за Хишам Чаудъри от Лестършир, Обединеното кралство. Той финансирал поддръжници на ИД с биткойни и сега е изправен пред затвор, тъй като жури го призна за виновен в подкрепа на...
ЮЛИ. 18, 2021 10:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света