НАЧАЛО Крипто Крими

Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

ОКТ. 23, 2018 09:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Осъждат Oxymonster на 20 години затвор

Гал Валериъс, 36-годишният френско-израелски гражданин, известен с псевдонима Oxymonster в тъмната мрежа, е осъден на 20 години затвор от американския окръжен съдия Робърт Скола.


Oxymonster е арестуван от полицията през 2017 г. на летището в Атланта, където е трябвало да присъства на световното първенство за бради и мустаци. След като е осъден за трафик на наркотици и изпиране на пари, Валериъс ще лежи в Южна Флорида.

Валериъс признава, че продава наркотици като хероин, кокаин, риталин, оксикодон в замяна на цифрови валути като Биткойн в тъмната мрежа. Полицията конфискува BTC и BCH на стойност $700 000 от скандалния наркопласьор. Задържаните криптовалути ще бъдат предадени на правителството.


Мнозина се чудят какво ще се случи с криптовалутите, иззети от Oxymonster. Същият въпрос беше и преди три години, когато създателят на прословутия уебсайт Silk Road, Рос Улбрихт беше пратен в затвора и около 144 336 от неговия Bitcoin е бил конфискуван от държавните служители.

По това време BTC се e търгувал на около $300. Правителството успява да реализира печалба от $48 милиона след продажбата на иззетото крипто на аукциони. Бързата продажба на BTC от правителството беше критикувано от мнозина, тъй като съхраняването им би могло да донесе повече печалба.


От Валериъс ще се изисква да предостави на правителството достъп до всички пароли, както и всяка друга важна информация, необходима за получаване на достъп до криптовалутите.


Онези, които се интересуват от тази новина, остават да спекулират дали правителството отново ще мине по пътя на Silk Road, когато става въпрос за продажбата на крипто или ще забави продажбата, докато цените на BTC не се покачат.

През 2017 г. длъжностните лица в Калифорния са загубили криптoвалута на стойност $8 милиона от "босът" на тъмната мрежа, Александра Казеш след като се самоубива. Още през тази седмица, Гари Дейвис се призна за виновен за конспирация за продажба на наркотици в тъмната мрежа под псевдоним.

Увеличаването на свързаните с крипто престъпления предполага, че правителството ще бъде изправено пред много такива решения, когато става дума за обработка на цифровата валута. Нека почакаме и да видим каква ще бъде съдбата на криптото, придобита от правителството чрез правната система!

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света