НАЧАЛО Блокчейн

Opera добавя поддръжка за Solana, Polygon и други

март 31, 2022 19:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Opera добавя поддръжка за Solana, Polygon и други

Уеб браузърът Opera обяви ново предложение, което включва поддръжка на 8 блокчейна, включително Solana и Polygon.

Opera обяви, че добавя поддръжка за криптовалути във водещите блокчейн мрежи в бранша. Първият в света Web3 браузър разкри чрез блог публикация, че добавя 8 блокчейна с нов фокус върху мрежите от втори слой.

Polygon, една от наскоро добавените блокчейни, беше избрана поради по-евтините такси, които предлага на потребителите, като същевременно „все още използва силната децентрализация и сигурност на Етериум„.

Други блокчейн мрежи от втори слой бяха избрани поради стратегията да останат „агностични по отношение на веригите“ и да привлекат милиони хора, като същевременно отделят специално внимание на въздействието върху околната среда.

Избраните блокчейн мрежи включват Solana, Polygon, StarkEx, Nervos, Ronin, IXO и Биткойн. Потребителите на Opera вече могат да взаимодействат безпроблемно с децентрализираните приложения на тези блокчейни с натискането на няколко бутона. Поддръжката на Polygon излага потребителите на Opera на над 7,000 dApps, докато Solana ще включва най-добрите NFT пазари и децентрализирани борси като Radium.

Не Изпускай
53% от американците виждат крипто като ‘бъдещето на финансите’

Говорейки за тази нова разработка, Йорген Арнесен от Opera каза, че средностатистическият интернет потребител може да има известен скептицизъм към Web3 технологията. Той подчерта, че новата съместимост с крипто може да адресира този проблем.

… с интегрирането на Solana, Polygon и други в нашия мобилен браузър, [потребителите] вече могат да имат достъп до тези технологии от безопасността на познатия браузър, който им предоставя специално изживяване в Web3.

Въздействието ще бъде огромно

Очаква се интеграцията да има ефект в цялата екосистема. Opera има над 200 милиона мобилни потребители, което я прави водещ играч в екосистемата и излагането на Web3 може да доведе до значителен скок в използването на криптовалути.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Очертава се значителен възход за Етериум (ETH), твърди анализатор 

Компанията се обърна към криптовалутите за първи път през 2018 г. по време на затишие в дейността в резултат на спада на Биткойн (BTC). По това време браузърът се превърна в първият от рода си, който да интегрира портфейл за криптовалути. Opera стартира нов проект в началото на годината, наречен Crypto Browser Project, който осигурява поддръжка на dApp и цялостно крипто изживяване.

Криптовалутите реагираха положително на съобщението, като Solana и Polygon записаха възходящо движение на цените си. SOL скочи с 4% през последния ден и 25% за седмицата, докато Polygon скочи с 8%, достигайки $1.67.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене