НАЧАЛО Други

Открийте изцяло нов свят с крипто

25.03.2024 15:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Открийте изцяло нов свят с крипто

Криптовалутите или накратко крипто са дигитални валути, които станаха много популярни през последното десетилетие. Стойността на дадена криптовалута зависи до голяма степен от пазарното търсене, като силно влиятелните играчи са ключовите фактори за колебанията в стойността на даден актив. Освен това съществува и въпросът за разходите за ресурси за създаването на такива мрежи. В момента има повече от 2.5 милиона криптовалути.

Крипто търговия

Търговията с криптовалути е трудна, защото това е пазар, който няма централен орган, който да го контролира. Може да се счита за напълно „свободен пазар” и това, че е свободен пазар, има уникален ефект. Наличността на неограничени отливи и приливи на капиталови потоци засягат пряко пазара на криптовалути по отношение на чувствителността и волатилността на стойността на дадена криптовалута. Поради сложността и относително високата стойност на търговията с криптовалута, наложително е тези, които се интересуват от нея, да преминат обучение, преди да влязат в областта на търговията и да използват подходяща платформа. Това е толкова лесно, особено с MT5 като инструмент, който да ви помогне да търгувате. Ако не сте запознати лесно може да претърпите загуби, имайки предвид липсата на опит. Тези, които тепърва започват или нямат опит, може да разгледат инструмента MT5. Това е мощна платформа за търговия.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Произход на крипто

Криптовалутата е представена за първи път през 1995 г. от Дейвид Лий Шум. Първоначално той създава софтуер, наречен „DigiCash“, за да позволи на потребителите да теглят пари чрез дигитална платформа, за да плащат на второ лице с таен код. Този напредък на криптографията с публичен и частен ключ позволява електронните плащания да станат непроследими от банката издател, правителството или трета страна. Биткойн е създаден през 2008 г. от анонимен човек, използващ псевдонима „Сатоши Накамото“.

Характеристики на крипто

Криптовалутата е вид дигитална валута, която е много популярна поради своите уникални свойства. Криптовалутите не се контролират от нито един субект и са алгоритмично криптирани, така че техният произход не може да бъде проследен. Криптовалутата е средство, използвано за обмен на стоки в онлайн платформи, като артикули в офлайн игри и др. Криптовалутата все още не е официално призната като валута.

Биткойн

Както бе споменато по-горе, Биткойн беше първата появила се криптовалута. Понастоящем Биткойн е една от най-ценните криптовалути, когато се конвертира във фиат, а също така е и най-популярната.

Доставчик на пица

Има най-различни истории за успехи и неуспехи, след генезиса на първата криптовалута. В началото потребител публикува онлайн молба да купи две пици, които да бъдат доставени до дома му, срещу 10,000 биткойна. Ако този доставчик на пица безапазил получените BTC, той щеше има активи на стойност петнадесет милиарда долара или петстотин милиарда бата.

Крипто криза

Криптовалутите имат същата икономическа стойност като други активи като фиатна валута и недвижими имоти. Криптовалутите, подобно на други активи, са изправени пред икономически кризи като дефлация, инфлация и др. Но поради независимостта на криптовалутите, които не могат да бъдат контролирани от нито един централен орган, това неизбежно причинява чести и продължителни кризи, като например през 2011 г., само три години след старта на Биткойн. След това, от 2013 до 2015 г., пазарът бе изправен пред нова криза. Преди да се натъкне на друга криза само две години по-късно през 2017 г., а последната настъпи през 2021 .г тази криза се счита за най-тежлата откакто съществуват криптовалутите. Тази последна криза започна с това, че правителството на Китайската народна република обяви криптовалутите за незаконни и предприе репресии срещу дигиталните активи в страната през септември 2021 г.

Защо крипто все още е популярно?

Криптовалутите периодично минават през подобни кризи, както беше споменато по-горе, Но защо криптовалутата все още са толкова популярни сред много хора, както заинтересовани, така и тези, които искат да инвестират? Тъй като криптовалутата е една от силите на технологичното развитие и бързия растеж на онлайн платформите, особено по отношение на финансите. И поради естеството на криптирането е невъзможно да се проследи източникът. И важното е, че няма централна агенция, която да го контролира, както беше споменато по-горе. Това го прави по-желан за тези, които не искат да плащат такси от централни агенции като банки.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

3 криптовалути за 3,500% печалби през бичия пазар на 2024: Bonk (BONK), Pepe Coin (PEPE) и Retik Finance (RETIK)

На всеки ъгъл може да срещнете обещание за изключителна възвръщаемост и финансова трансформация, когато се впуснете във вълнуващо пътешествие из динамичната сфера на инвестициите в криптовалути.

19.04.2024 22:03 4 мин. четене

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Умира ли вълнението около Bitcoin (BTC) ETF: Как ще се отрази това на Ethereum (ETH) и Furrever Token (FURR)?

Тъй като ентусиазмът около борсово търгуваните фондове (ETF) за Bitcoin (BTC) според някои експерти започва да отслабва, инвеститорите се чудят за последствията за по-широкия пазар на криптовалути.

19.04.2024 19:00 5 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.