НАЧАЛО Биткойн Алткойни

OmiseGo изследват нови блокчейн решения

НОЕ. 17, 2018 10:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 OmiseGo изследват нови блокчейн решения

MVL и OmiseGo ще разработят Proof-of-Concept (PoC), за да проверят дали децентрализираната OMG мрежа е подходяща за системата за съхранение на данни на MVL. По време на PoC, MVL ще запише данни, събрани от TADA, на платформата OmiseGo.

OmiseGo, платежната платформата, базирана на Етериум и блокчейн протокола Mass Vehicle Ledger (MVL), си партнират за изследване на блокчейн технология. MVL е протоколът зад популярното сингапурско приложение за пътуване TADA (подобно на Uber).Освен това двете компании обявиха допълнително техническо и изследователско сътрудничество за възможни приложения за блокчeйн в услугите на TADA.

На 7-ми ноември MVL получи лиценз за таксиметров оператор от Land Transportation Authority на Сингапур, като им се позволи да пуснат в експлоатация новата си услуга за резервация на такси TADA Taxi. Според Business Insider над 2 000 таксиметрови шофьори са се присъединили към приложението чрез партньорства с местни таксиметрови компании.

Други таксиметрови компании и военнослужещи са изследвали прилагането на блокeйн технология към своите бизнес модели. През май, Чен Висинг, основателят на китайската компания за колоездене Kuaidi Dache, разкри плановете си да създаде приложение, задвижвано от блокчейн, което да включва и доставки.

Автомобилната индустрия също показа значителен интерес към прилагането на нови технологии като изкуствен интелект и блокчейн. IOTA и Volkswagen демонстрираха PoC, който използваше системата на IOTA Tangle за автономни автомобили на Cebit '18 Expo в Германия, през юни миналата година.

Daimler AG, която произвежда автомобили Mercedes Benz и Smart, представи своята собствена дигитална валута MobiCoin, която е базирана на блокчейн, за да награди шофьорите с екологични навици като шофиране при ниски скорости.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света