НАЧАЛО Алткойни

$ 450 k такса за транзакция за $ 14 в Етериум

февруари 21, 2019 10:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$ 450 k такса за транзакция за $ 14 в Етериум

Етериум има много потребители и един от тях вероятно се готви да вземе друг ипотечен кредит, след като е бил таксуван 2,100 ETH за изпращане на само $ 14 в ETH.

Дали е грешка или е има умисъл зад случая?

Въпреки че такса първоначално може да изглежда като грешка, в сметката на потребителя се казва, че е много активна, поради което шансовете за подобна грешка не са много високи.

Таксата за транзакция струва около 458,000 долара, като се вземат предвид настоящите цени. Смешното е, че таксата за тази огромна сума, едва ли ще струва до 14 долара, за да се изпрати на друг портфейл, което кара много хора в общността да се чудят защо би била таксувана толкова огромна сума.


Крипто общността в Reddit също обсъжда проблема. Някои хора смятат, че има проблем с потребителския интерфейс на портфейла, от който първоначално са били изпратени средствата.

Други мислят, че това може да е възможен опит за пране на пари, тъй като същият портфейл е изпратил подобна сума в такси. Въпреки това, сумите на малките транзакции могат да бъдат просто формалност.

Установено е, че същата сметка вече е изпращала други подобни големи суми. Сумата, която се прехвърля от една сметка на друга, може да бъде начин да се прикрие произхода на средствата. Мнозина твърдят, че това е малко вероятно, тъй като съществува риск миньорите да не успеят да изкопаят блока и да загубят парите си на някой друг.

Все още не е ясно точно защо е станало това. Случаят ни напомня много внимателно да процедираме при извършването на транзакции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини