НАЧАЛО Крипто Крими

Около $1.1 милиарда в крипто са били откраднати тази година

юни 8, 2018 12:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Около $1.1 милиарда в крипто са били откраднати тази година

Cybersecurity Carbon Black обяви, че през първата половина на 2018 г. са били откраднати около $1,1 милиарда в крипто, съобщи CNBC 7-ми юни.

Компанията за сигурност каза, че престъпниците се възползват от dark web, за да улеснят кражбите. Твърди се, че има 12,000 пазара и 34,000 предложения, свързани с крипто-кражба, от които хакерите могат да се възползват. Тъмната мрежа може да бъде достъпна само чрез специален софтуер и позволява на потребителите да останат анонимни и най-вече непроследими.

Рик МакЕлрой от Carbon Black Security, който беше интервюиран от CNBC, заяви, че базов malware струва средно $224 или дори $1,04. McElroy добави, че дори понякога идва с форма на поддръжка на клиенти. Според доклада пазара на malware е на стойност около 6.7 милиона.

Докладът отбелязва, че кражбите могат да се извършват от организирани престъпни картели или криминални банди. По-често зад тях стои висококвалифициран инженер, който работи самостоятелно и търси допълнителен доход. Както се обяснява от МакЕлрой, кибер-кражбата е „доста лесно да се направи“ и всеки може да намери как да се въползва. Той добави:

Има народи, които преподават кодене, но няма работа. Може да са само двама души в Румъния, които трябва да плащат наем.

Притежателите на криптовалути нямат институционална подкрепа, за да защитят инвестициите си или да покрият загубите си в случай на измами или хакерски атаки. МакЕлрой каза:

Обикновено разчитаме на банки, инструментите са там, но инвеститорите трябва да знаят как да направят това. Много хора не знаят в тази нова златна треска, хората използват облачни портфейли и не осигуряват парите си.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене

Разследват крипто борсата WazirX за предполагаемо пране на пари

На 2 август индийското министерство на финансите потвърди, че криптоборсата WazirX се разследва за пране на пари и нарушаване на валутните правила в два случая.

август 3, 2022 15:11 1 мин. четене