НАЧАЛО Крипто Крими

Около $1.1 милиарда в крипто са били откраднати тази година

юни 8, 2018 12:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Около $1.1 милиарда в крипто са били откраднати тази година

Cybersecurity Carbon Black обяви, че през първата половина на 2018 г. са били откраднати около $1,1 милиарда в крипто, съобщи CNBC 7-ми юни.

Компанията за сигурност каза, че престъпниците се възползват от dark web, за да улеснят кражбите. Твърди се, че има 12,000 пазара и 34,000 предложения, свързани с крипто-кражба, от които хакерите могат да се възползват. Тъмната мрежа може да бъде достъпна само чрез специален софтуер и позволява на потребителите да останат анонимни и най-вече непроследими.

Рик МакЕлрой от Carbon Black Security, който беше интервюиран от CNBC, заяви, че базов malware струва средно $224 или дори $1,04. McElroy добави, че дори понякога идва с форма на поддръжка на клиенти. Според доклада пазара на malware е на стойност около 6.7 милиона.

Докладът отбелязва, че кражбите могат да се извършват от организирани престъпни картели или криминални банди. По-често зад тях стои висококвалифициран инженер, който работи самостоятелно и търси допълнителен доход. Както се обяснява от МакЕлрой, кибер-кражбата е „доста лесно да се направи“ и всеки може да намери как да се въползва. Той добави:

Има народи, които преподават кодене, но няма работа. Може да са само двама души в Румъния, които трябва да плащат наем.

Притежателите на криптовалути нямат институционална подкрепа, за да защитят инвестициите си или да покрият загубите си в случай на измами или хакерски атаки. МакЕлрой каза:

Обикновено разчитаме на банки, инструментите са там, но инвеститорите трябва да знаят как да направят това. Много хора не знаят в тази нова златна треска, хората използват облачни портфейли и не осигуряват парите си.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене