НАЧАЛО Крипто Крими

Около $1.1 милиарда в крипто са били откраднати тази година

ЮНИ. 8, 2018 12:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Около $1.1 милиарда в крипто са били откраднати тази година

Cybersecurity Carbon Black обяви, че през първата половина на 2018 г. са били откраднати около $1,1 милиарда в крипто, съобщи CNBC 7-ми юни.

 


Компанията за сигурност каза, че престъпниците се възползват от dark web, за да улеснят кражбите. Твърди се, че има 12,000 пазара и 34,000 предложения, свързани с крипто-кражба, от които хакерите могат да се възползват. Тъмната мрежа може да бъде достъпна само чрез специален софтуер и позволява на потребителите да останат анонимни и най-вече непроследими.

Рик МакЕлрой от Carbon Black Security, който беше интервюиран от CNBC, заяви, че базов malware струва средно $224 или дори $1,04. McElroy добави, че дори понякога идва с форма на поддръжка на клиенти. Според доклада пазара на malware е на стойност около 6.7 милиона.

Докладът отбелязва, че кражбите могат да се извършват от организирани престъпни картели или криминални банди. По-често зад тях стои висококвалифициран инженер, който работи самостоятелно и търси допълнителен доход. Както се обяснява от МакЕлрой, кибер-кражбата е "доста лесно да се направи" и всеки може да намери как да се въползва. Той добави:

Има народи, които преподават кодене, но няма работа. Може да са само двама души в Румъния, които трябва да плащат наем.

Притежателите на криптовалути нямат институционална подкрепа, за да защитят инвестициите си или да покрият загубите си в случай на измами или хакерски атаки. МакЕлрой каза:

Обикновено разчитаме на банки, инструментите са там, но инвеститорите трябва да знаят как да направят това. Много хора не знаят в тази нова златна треска, хората използват облачни портфейли и не осигуряват парите си.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Китайска крипто борса е офлайн след неуспешна хакерска атака

Криптовалутната борса с над 2 милиона потребители по целия свят обяви, че е претърпяла атака, която е принудила някои от нейните услуги да бъдат спрени, тъй като хакерите са се опитали да получат дост...
МАЙ. 1, 2021 21:24 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масови арести следват предполагаема измама на турска крипто борса

Вчера бе съобщено, основната турска крипто борса Thodex внезапно е спряла търговията и тегленията на фона на съобщения за полицейски акции. Днес, в допълнение към 62-те вече задържани в осем турски пр...
АПР. 23, 2021 13:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Стотици милиони долари предполагаемо са откраднати от турска крипто борса

Съдебният иск е заведен в същия ден, когато борсата заключи достъпа на потребителите до техните притежания, каза в интервю за Bloomberg водещият ищец Огуз Еврен Килич.Той твърди, че основателят и глав...
АПР. 22, 2021 23:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света