НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Огромно количество Биткойн бе прехвърлено за по-малко от $1

СЕП. 14, 2021 23:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Огромно количество Биткойн бе прехвърлено за по-малко от $1

Данни от Blockchain.com разкриват, че колосална транзакция с Биткойн (BTC) на стойност $2 милиарда е обработена в понеделник вечерта. Въпреки огромната финансова стойност, неизвестният притежател на портфейл е платил само 0.00001713 BTC в такси, еквивалентни на $0.78.

Въпреки че не е известно каква е целта на този трансфер, или всъщност кое физическо или юридическо лице го е приложило, това, което става ясно от случая, е огромният потенциал на финансови транзакции, използващи криптовалута и блокчейн технология.


Това обаче не е първият случай на транзакция от такъв мащаб с минимални такси. Още през август 2020 г. беше записана транзакция с Биткойн на стойност $1 милиард с номинална такса от само $4.


Опитите за прехвърляне на пари на тази стойност на традиционните фиатни пазари биха били просто безполезни. 


Международният фиатен превод често отнема един до четири работни дни за обработка и включва голяма такса за транзакция от 1% до 3%. За транзакция на стойност $2 милиарда това би струвало между 20 и 60 милиона долара.


Успоредно с това банките и правителствата имат централно влияние върху дейността на финансовите инфраструктури, за разлика от Биткойн, и като такива могат да застрашат поверителността, автономията и принципите на свободния пазар.


Според BitInfoCharts, средната цена на такса за транзакция на основния блокчейн на Биткойн е 0.000058 BTC ($2.67).

За контекст, средната такса за транзакция за втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, Етериум (ETH), остава няколко пъти (770%) по-висока при 0.0061 ETH ($20.44).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ анализатор споделя средносрочна прогноза за Биткойн


Техническите данни от Cointelegraph Markets Pro разкриват, че Биткойн преодоля предизвикателството да възстанови $46,000 във вторник сутринта, след като регистрира дъна на $43,380, вследствие на голяма волатилност на пазара.


Това оптимистично настроение е в съответствие с допълнителна информация, че резервите от Биткойн на големите борси за криптовалути отбелязаха нови многогодишни дъна тази седмица -  нива, които не са наблюдавани от началото на бичия пазар през октомври 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света