НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Огромно количество Биткойн бе преместено - но от кого?

ЯНУ. 16, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Огромно количество Биткойн бе преместено - но от кого?

Друга транзакция на крипто кит премина безпроблемно през блокчейна на Биткойн, като този път бяха преместени монети на стойност $1 милиард при един трансфер.

Голям трансфер съвпадна със зрелищно пазарно рали


Преместването се случи точно когато Биткойн премина през поредното рали, преодолявайки нивото на съпротива от $8,700. Блокчейн анализът разкри, че прехвърлянето се е случило между студени портфейли, принадлежащи на борсата Bitfinex.

Трансферът съвпадна и с един от най-зрелищните ходове на Биткойн SV (BSV), който продължаваше да чупи ценовите рекорди през изминалия ден. По това време ByteTree отбеляза транзакцията, като предизвика дискусия в Reddit относно нейния произход и цели.

Прехвърлянията на големи средства обикновено се струпват около значителни движения на цената на Биткойн. Bitfinex остава един от най-големите притежатели на BTC, въпреки намаленото влияние на борсата. Транзакции на китове с такъв мащаб обикновено се случват веднъж на няколко месеца, като през 2019 г. имаше два такива трансфера.

Но размерът на тази транзакция все още е сравнително малък за подвига през декември, когато активи на стойност $8,9 милиарда бяха преместени в рамките на три Биткойн блока. BTC транзакциите остават относително непроменени - около 300 000 на ден, но стойността варира, тъй като китовете могат да се подготвят за търговска активност или просто да сменят горещите портфейли.

За какво се готвят китовете?


През последните няколко дни средно големите транзакции, до и от борсите, отново предизвикаха спекулации дали китовете също възнамеряват да извършват търговия.
Биткойн остава по-волатилен от обичайното, като се очаква относително по-голямо движение на цените нагоре или надолу. Освен това, трансферите на стабилни монети също се ускоряват в диапазона от няколко милиона. Стейбълкойните засилват спот търговията и може да работят за повишаване на ликвидността.

Но неотдавнашната активност на китовете също предизвика леки задръствания, тъй като повече средства бяха преместени в Coinbase, което доведе до увеличаване на търговския обем.
Списъкът с богатите притежатели на Биткойн показва, че освен борсите, собствеността върху монети е създала различни размери на натрупани средства. Портфейлите с 1000 BTC са се увеличили, както и натрупаните състояния от над 10 000 BTC, а BTC е по-демократичен в сравнение с алткойните и токените.

Дискусията в Reddit обаче повдигна въпроса за потенциала да се контролира огромно богатство в случай, че BTC стане по-широко приет. BTC е устойчив на цензура, а възможността за придвижване на мащабни суми през мрежата означава, че богатството може да бъде контролирано и от злонамерени участници.

Досега блокчейнът сега разглеждаше критично и само шепа адреси са известни, но BTC може да се използва и за концентриране на богатството в ръцете на потиснически режими или финансиране на тероризма. По тази причина, транзакции на китове и скокове в активността привличат вниманието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Засиленото разпространение на COVID-19 може да вещае спад за Биткойн

Докторът, който е директор на Националния Институт за алергии и инфекциозни заболявания и ключова част от екипа на Белия Дом за борба с коронавируса, каза, че броят дневни заразявания в САЩ може да ст...
ЮЛИ. 2, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на активи от Ню Йорк набра $190 милиона за Биткойн фонд

Биткойн фондът има 24 неназовани инвеститори и първоначално е регистриран в Комисията по ценни книжа и борси през 2018 г. Отначало успява да набере $31 милиона от трима инвеститори, а през 2019 г. е...
ЮЛИ. 2, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът нараства докато Биткойн не успя да пробие $ 9,300

Цената се отдръпна и не успя да пробие нивото, а междувременно DeFi пазара е в силен подем, като редица криптовалути отчетоха двуцифрени печалби в рамките на деня. Флагманската криптовалута не ус...
ЮЛИ. 2, 2020 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още един кит премести стотици милиони в Биткойн

Приблизително $ 200 милиона в BTC бяха прехвърлени, след като над $ 900 милиона бяха преместени само преди няколко дни. В рамките на последните няколко дни, китовете преместиха общо 122,857 Битк...
ЮЛИ. 1, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света