НАЧАЛО Алткойни

Одобрението на спот Етериум ETF не трябва да се изключва – ето защо

20.05.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Одобрението на спот Етериум ETF не трябва да се изключва – ето защо

Според неотдавнашно проучване на Coinbase одобрението на борсово търгуван фонд (ETF) за спот Етериум (ETH) може да дойде по-скоро, отколкото инвеститорите очакват.

В нова институционална бележка Coinbase твърди, че въпросът около Етериум ETF не е „дали“, а „кога“, предполагайки, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да подходи към решението, използвайки същата обосновка, която приложи при одобряването на ETF за Биткойн (BTC) по-рано тази година.

От Coinbase твърдят, че решението на SEC относно спот ETF за BTC е било силно повлияно от силната корелация между цената на спот BTC и фючърсите за Биткойн, търгувани на Чикагската стокова борса (CME). Същата корелация е налице и при Етериум.

Те заявиха:

Периодът на проучване на корелацията в известието за одобрение на спот BTC започна през март 2021 г., един месец след пускането на CME фючърсите за ETH. Смятаме, че тази времева рамка е избрана умишлено, за да може подобна обосновка да се използва за пазарите на ETH. Корелационният анализ, извършен по-рано от Coinbase и Grayscale, показва, че корелацията между спот и фючърсните цени на пазарите на Етериум е подобна на тази на пазарите на BTC.

ОтCoinbase предполагат, че макар шансовете за одобрение на ETF за Етериум от SEC през май понастоящем да се разглеждат като ниски, съществува шанс за неочаквано одобрение, който те определят като 30-40% вероятен:

Тъй като криптовалутата става все по-значим въпрос по време на избори, по-малко сигурно е, че SEC ще изразходва политическия капитал, необходим за подкрепа на отказа. Дори ако първият краен срок на 23 май 2024 г. доведе до отказ, смятаме, че има голяма вероятност съдебен спор да промени това решение. Също така е важно да се отбележи, че не е необходимо всички заявления за спот ETF ETH да бъдат одобрени едновременно. В изявлението на комисар Уйеда относно одобрението на спот BTC ETF се критикува мотивацията за ускоряване на одобрението на заявленията, за да се предотврати предимството на първия.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.