НАЧАЛО Биткойн

‘Очаквайте рецесия скоро – купувайте Биткойн’, съветва Алекс Машински

април 13, 2022 18:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Очаквайте рецесия скоро – купувайте Биткойн’, съветва Алекс Машински

Предвид агресивните политики за затягане на Федералния резерв, които оказват значителен натиск върху икономиката на Съединените щати, някои експерти прогнозират рецесия през следващата година.

Говорейки с Kitco News, главният изпълнителен директор на Celsius Network Алекс Машински обсъди стратегията си в тази ситуация да се отдръпне от американския фондов пазар.

От началото на годината фондовият пазар е надолу, но Биткойн всъщност възстанови повечето от загубите си.

Виждаме бифуркация, виждаме разделяне, което означава, че Биткойн най-накрая започва да се държи като безопасен актив и затова отново продавам акциите си и купувам повече Биткойн.

Напоследък много се говори за връзката между Биткойн, крипто пазара и технологичните акции. Машински се съгласява, но сега казва, че е време за ‘раздяла’ между двете.

Защо? Тъй като Фед оказва голям натиск върху икономиката, като повишава лихвите и по същество вместо да пуска ликвидност на пазара, изважда ликвидност от пазара. 

След като затворим деветата по големина икономика в света Русия, това е огромен рецесионен натиск върху нашата икономика. Така че очаквам рецесия през следващата 2023 г., не мисля, че Фед може да направи нещо.

След като прогнозира, че следващата година ще има рецесия, Машински продаде акциите си, но все пак остава бичи по отношение на Биткойн и пазарите на криптовалути.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн скочи с 80% докато пазарът е на червено

По-конкретно, Машински вярва, че и Биткойн, и Етериум ще се справят много добре в рецесионен климат, както преди, така и по време на самата рецесия.

В обяснението си главният изпълнителен директор на Celsius заявява, че това се дължи на факта, че сега има ‘мост’ между традиционните финанси (TradFi) и централизираните финанси (CeFi), а след това друг мост между CeFi и DeFi (децентрализираните финанси), и че тези мостове сега се строят и разширяват.

Няма къде да вложите пари, всички активи са надути… недвижими имоти, облигации, акции, няма значение, не можете да се скриете никъде. Дори ако искате да купувате стоки, повечето стоки са на най-високата си стойност за всички времена. И така, къде ще паркирате парите си – най-доброто, което можете да направите е да ги прехвърлите в индустрия, която не е свързана с щатския долар.

Машински добави, че Биткойн ще постигне нова рекордна стойност тази година, като цифровият актив не е много далеч от достигането на текущия си най-висок връх.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене