НАЧАЛО Биткойн

‘Очаквайте рецесия скоро – купувайте Биткойн’, съветва Алекс Машински

април 13, 2022 18:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘Очаквайте рецесия скоро – купувайте Биткойн’, съветва Алекс Машински

Предвид агресивните политики за затягане на Федералния резерв, които оказват значителен натиск върху икономиката на Съединените щати, някои експерти прогнозират рецесия през следващата година.

Говорейки с Kitco News, главният изпълнителен директор на Celsius Network Алекс Машински обсъди стратегията си в тази ситуация да се отдръпне от американския фондов пазар.

От началото на годината фондовият пазар е надолу, но Биткойн всъщност възстанови повечето от загубите си.

Виждаме бифуркация, виждаме разделяне, което означава, че Биткойн най-накрая започва да се държи като безопасен актив и затова отново продавам акциите си и купувам повече Биткойн.

Напоследък много се говори за връзката между Биткойн, крипто пазара и технологичните акции. Машински се съгласява, но сега казва, че е време за ‘раздяла’ между двете.

Защо? Тъй като Фед оказва голям натиск върху икономиката, като повишава лихвите и по същество вместо да пуска ликвидност на пазара, изважда ликвидност от пазара. 

След като затворим деветата по големина икономика в света Русия, това е огромен рецесионен натиск върху нашата икономика. Така че очаквам рецесия през следващата 2023 г., не мисля, че Фед може да направи нещо.

След като прогнозира, че следващата година ще има рецесия, Машински продаде акциите си, но все пак остава бичи по отношение на Биткойн и пазарите на криптовалути.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн скочи с 80% докато пазарът е на червено

По-конкретно, Машински вярва, че и Биткойн, и Етериум ще се справят много добре в рецесионен климат, както преди, така и по време на самата рецесия.

В обяснението си главният изпълнителен директор на Celsius заявява, че това се дължи на факта, че сега има ‘мост’ между традиционните финанси (TradFi) и централизираните финанси (CeFi), а след това друг мост между CeFi и DeFi (децентрализираните финанси), и че тези мостове сега се строят и разширяват.

Няма къде да вложите пари, всички активи са надути… недвижими имоти, облигации, акции, няма значение, не можете да се скриете никъде. Дори ако искате да купувате стоки, повечето стоки са на най-високата си стойност за всички времена. И така, къде ще паркирате парите си – най-доброто, което можете да направите е да ги прехвърлите в индустрия, която не е свързана с щатския долар.

Машински добави, че Биткойн ще постигне нова рекордна стойност тази година, като цифровият актив не е много далеч от достигането на текущия си най-висок връх.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене