НАЧАЛО Крипто Крими

Обвиняват израелски крипто предприемач в неправомерно използване на ICO средства

ноември 29, 2018 9:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиняват израелски крипто предприемач в неправомерно използване на ICO средства

Един от водещите израелски предприемачи в областта на криптoвалутите, Моше Хогег, е изправен пред обвинения за присвояване на средства, набрани от две ICO-та, като впоследствие оставя компанията в несъстоятелност.

В резултат на това, 17 индивида, които твърдят, че са акционери на IDC Investdotcom Holdings, дружеството свързано с Хогег (по-известно като Invest.com), са подали петиция, целяща ликвидация на фирмата. Впоследствие, временният ликвидатор е назначен от съда в Тел Авив, според The Times of Israel.

Със 17-те индивида, всичките бивши акционери на AnyOption – фирма за двоични опции, която вече е банкрутирала, петицията подчерта връзките, които съществуват между процъфтяващия криптовалутен сектор на Израел и индустрията за бинарни опции, която наскоро беше забранена в Близкия изток.

Регистриран в Кипър, действа от Израел

Въпреки че IDC Investdotcom Holdings е регистриран в Кипър, вносителите на петицията твърдят, че до голяма степен те са били управлявани от Израел. След като бяха събрани десетки милиони долари по време на две успешни ICО, хората, които подават тази колективна молба твърдят, че Хогег не успява да разпредели постъпленията, а вместо това ги използва за своя собствена облага.

Тази година, Хогег присъства в новините със своите различни покупки и дарения за милиони долари, включително парцел земя, който купи в Тел Авив на стойност $19 милиона и израелския футболен клуб Бейтар Йерусалим, който придобива на цена от $7,2 милиона. Хогег също наскоро дари $1,9 милиона на университета в Тел Авив, за да издигне център за изследване на блокчейн, именуван в негова чест.

Собствеността на предприемачът на Invest.com е чрез неговата фирма за рисков капитал Singulariteam. Други компании в портфолиото на Singulariteam включват Sirin Labs, които са известни със блокчейн смартфона, известен като Finey.

Споразумение за сливане

Според петицията, AnyOption и Invest.com се сливат миналата година през юни, след като се оказа, че AnyOption не могат повече да продължават с бизнеса си за двоични опции, тъй като Израел възнамерява да забрани сектора.

Резултат с изображение за moshe hogeg

Условията на споразумението за сливането обаче бяха променени тази година през февруари, като акционерите на AnyOption сега имат право да получат $3,5 милиона от Invest.com и акциите на Stox, компания за криптовалути, която бе пусната в действие.

Едното ICO, за което се твърди, че е жертва на злоупотреби, се проведе миналата година през август, когато Stox направи събитие за набиране на средства, при което се събра ETH на стойност $34 милиона, чиято стойност по-късно се повиши до $60 милиона. Stox направиха друго ICO през февруари тази година за проект, известен като Zodiac, където са събрани $33 милиона.

Вносителите на петицията твърдят, че тази сума никога не е била облагодетелствана от Invest.com, но вместо това е била присвоена от Хогег, което води до настоящата неплатежоспособност.

Invest.com обаче отхвърли твърденията, че са фалирали.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене