НАЧАЛО Крипто Крими

Обвиниха бившият маркетинг директор на Safemoon в измама за $12 милиона

април 16, 2022 10:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиниха бившият маркетинг директор на Safemoon в измама за $12 милиона

Тъй като пазарът на Биткойн узрява и дигиталните активи генерират интерес, широко разпространените 'пъмп и дъмп' тактики стават все по-популярни. Един пример е Safemoon.

В такива схеми добре известни личности използват своята известност, за да промотират криптовалута и по този начин да повишат цената ѝ, като същевременно планират голяма разпродажба на оставащото предлагане на монетата на „надутата“ цена.

Бен Филипс, бивш инфлуенсър на Safemoon, е обвинен в организиране на измама на стойност $12 милиона. Той е обвинен, че популяризира Safemoon чрез своето влияние, като едновременно с това продава милиони токени.

SafeMoon беше въвлечен в допълнителни противоречия като YouTube потребителят Стивън Финдейсен, известен още като „Coffeezilla„, повдига обвиненията срещу Филипс, бивш главен маркетинг директор на компанията.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Тревожни прогнози на Робърт Кийосаки се реализират

Измама за милиони

Бен Филипс, базиран в Обединеното кралство инфлуенсър, най-известен със своите шеговити видеоклипове, има над 4 милиона абонати в YouTube и подобно на много други инфлуенсъри е дълбоко потопен в световете на криптовалутите и NFT.

Филипс често споделя и говори за Safemoon – алткойн проект на Binance Smart Chain (BSC) – но това може да е източникът на всички усложнения.

Филипс непрекъснато продаваше своя Safemoon за милиони долари, според проучването на Coffeezilla, след като го промотираше през социалните си мрежи и наблюдаваше как цената се покачва.

Инфлуенсърът разваля прикритието си

Филипс публикува информацията за портфейла си на своите поддръжници в туит на 12-ти април миналата година, като поиска те да плащат за неговия Starbucks. Това позволи на интернет разузнавача Coffeezilla да разследва, който е получил като част от по-голямо разследване на прословутия измамнически токен SafeMoon.

Освен това Coffeezilla включва изображения на всички туитове, в които Филипс прави подобни забележки, подредени хронологично, както и конкретна информация за неговите продажби и дори важни URL адреси на BscScan, които проследяват транзакциите му.

Филипс закупи SafeMoon от PancakeSwap за $4 милиона през март и го продаде за $16 милиона през декември, според изчисленията на CoffeeZilla, което му осигури прилична печалба от $12 милиона.

 ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Наблюдава се рекорден отлив на Биткойн от борсите – какво означава това?

SafeMoon стартира през март 2021 г. и веднага цената скочи с десетки хиляди проценти. Въпреки това, през декември 2021 г., екипът стартира договор за версия 2 на различен адрес, като по този начин прекрати договора за версия 1.

Междувременно Филипс премахна по-голямата част от публикациите си и профила му в Twitter сега изглежда сякаш е наскоро направен. Той обикновено използва груб език в своите туитове, включително един през юли миналата година, в който пожела на Safemoon кит да бъде „ударен от автобус„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене