НАЧАЛО Прессъобщения

Обратното броене започва: Всички очакват Биткойн халвинга

11.04.2024 13:48 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обратното броене започва: Всички очакват Биткойн халвинга

Остава седмица до събитието, наречено халвинг на Биткойн, което се случва приблизително веднъж на всеки 4 години. Предстоящото намаляване на добива се отличава от историческия прецедент по няколко съществени начина, като създава предпоставки за уникална динамика в екосистемата на дигиталните финанси.

Предстоящото намаляване на добива на Биткойн наполовина, което е планирано да се случи през третата седмица на април, бележи ключов момент в историята на индустрията на криптовалутите. Биткойн халвингът, предназначен да регулира предлагането на нови токени BTC, в исторически план е оказвал влияние върху динамиката на предлагането на токени, пазарните настроения и степента на приемане в целия пейзаж на дигиталните активи. С наближаването на следващия халвинг, Binance, водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за дигитални активи в света, споделя повече за въздействието на това събитие и неговите последици за бъдещето на криптовалутите. 

Биткойн халвингът е събитие, при което наградата за добив на Биткойн се намалява наполовина, с което и свива предлагането – случва се приблизително на всеки 4 години. В исторически план събитието повишава стойността на Биткойн в предстоящите след него месеци. Тази оскъдност привлича инвеститорите, които търсят активи с ограничена емисия, като стимулира повишеното търсене и пазарната капитализация. Въпреки че историческите данни показват забележителни увеличения на цените след халвинг, включително скок от 999% през 2012 г. и последващи рекордни стойности през всеки четиригодишен период, цикълът през 2024 г. въвежда ново измерение: Биткойн вече е достигнал нови исторически върхове преди намаляването на наградите за миньорите наполовина, което се случва за първи път в историята му. Това отклонение от нормата подчертава безпрецедентния характер на настоящия пазарен пейзаж и потенциала за нови резултати.

,,Биткойн халвингът е едно от ключовите събития в света на криптовалутите, което се случва приблизително на всеки 4 години. Наградите, които получават миньорите ще намалеят наполовина, което ще намали влизането на нови BTC в циркулация. Въпреки че не можем да прогнозираме бъдещето, в исторически план това винаги е водело до последващо покачване на цената. Именно ограниченото предлагане прави Биткойн толкова ценен актив в сравнение с традиционните финанси и ние сме изключителни оптимисти за неговото развитие и растяща стабилност в дългосрочен план’’, коментира Веселин Георгиев, регионален мениджър на Binance за България. 

Дискусиите около сигурността на мрежата, таксите за транзакции и решенията за мащабируемост се засилват, стимулирайки технологичния напредък, който повишава стабилността и привлекателността на мрежата на валутата. Интересът от страна на институциите нараства, като високопоставени представители потвърждават легитимността на Биткойн като клас активи, в който може да се инвестира, и проправят пътя за широкото му приемане както сред традиционните финансови институции, така и сред инвеститорите на дребно. Тъй като предлагането намалява, а търсенето се увеличава с течение на времето, поне теоретично се очаква възходящо движение на цените, което често се осъществява постепенно, в рамките на следващите няколко месеца, а не веднага.

BTC достига нови исторически върхове през всеки четиригодишен период, като в цикъла 2020-2024 г. този нов исторически връх беше постигнат през октомври 2022 г., когато Биткойн проби границата от $66,000. Уникалността на предстоящия халвинг през 2024 г. се състои във факта, че за първи път в историята си BTC достигна нов рекорден връх преди събитието – в началото на март 2024 г. 

Намаляването на добива на Биткойн наполовина през 2024 г., изглежда изключително благоприятна за екосистемата на криптовалутата и крипто пространството като цяло. Силните притоци от средства към централизираните борси, развиващите се решения за мащабируемост и иновациите в DeFi подчертават обещаваща траектория за цифровите активи. Доказателство за това са и редицата регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF в САЩ в началото на годината. Освен това Reuters oбяви, че през следващата седмица се очакват първите одобрени ETF в Хонг Конг. 

Докато очакваме настъпването на събитието, припомняме, че всеки халвинг представлява фундаментална промяна, оформяща траекторията на приемане и развитие на пазара. Освен ценовите движения, Биткойн халвингът отчита повишен интерес, институционално участие и технологични иновации, които са предпоставка за продължителен растеж и развитие на цифровите финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Топ 3 алткойна, които да следите през юни 2024 г. за възвръщаемост от 5Х до 10Х: Shiba Inu (SHIB), Bonk (BONK) и Retik Finance (RETIK)

Неотдавнашното съживяване на пазара на криптовалути през май 2024 г. подготви почвата за вълнуващ юни, като инвеститорите са нетърпеливи да се възползват от тази инерция и да си осигурят значителни печалби.

22.05.2024 20:23 4 мин. четене

Прогнозите са, че Solana може да достигне $200 до юни, а Milei Moneda и Pepe са готови за значителен ръст на цените

Съоснователят на Syncracy Capital, Даниел Чонг, е уверен, че цената на Solana (SOL) ще премине нивото от $200 до края на май.

22.05.2024 19:00 4 мин. четене

Сериозните крипто инвеститори, които се стремят към възвръщаемост от 2,000% до 5,000%, трябва да следят тези 3 алткойна

Тъй като пазарът на криптовалути продължава своята бича траектория, сериозните инвеститори са все по-привлечени от алткойни, обещаващи изключителна възвръщаемост.

22.05.2024 14:11 4 мин. четене

Предварителната продажба на Rebel Satoshi е интересна за инвеститорите на фона на спада на цените на Bitcoin Cash и Litecoin

Едни от най-добрите алткойни като Litecoin (LTC) и Bitcoin Cash (BCH) в момента се възстановяват от общия FUD ефект на крипто пазара през последните няколко дни.

22.05.2024 13:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.