НАЧАЛО Други

Обемът на търговия на Binance US се срина с над 99%

септември 20, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемът на търговия на Binance US се срина с над 99%

През последните месеци се наблюдава значително намаляване на търговската активност в Binance.US, което може да се отдаде на правните битки между компанията и Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

В неотдавнашен доклад на Kaiko се разкрива, че седмичният обем на търговията в платформата е претърпял зашеметяващ спад от 99.2% спрямо пика си тази година. По-конкретно, той е спаднал от $5 милиарда на $40 милиона.

Както се вижда от графиката, през първото тримесечие, когато пазарът показа силна възходяща инерция, обемът на търговията на борсата беше забележително висок. С настъпването на фазата на корекция обаче Binance.US започна да се сблъсква със значителни предизвикателства. Ситуацията се влоши след правните действия на Комисията по ценните книжа и борсите, както е показано на графиката.

През второто тримесечие на 2023 г. SEC повдигна обвинения срещу главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао и Гуанджинг Чен, твърдейки, че те са пренасочили значителни суми от средства на клиенти към дружества под контрола на Джао чрез посреднически структури.

Вместо да издаде окончателно решение срещу някоя от страните, председателят на съда наскоро призова за сътрудничество, като призова двете страни да си сътрудничат по исканията за разкриване на информация.

Заслужава да се отбележи, че се наблюдава постепенно намаляване на интереса от страна на американските инвеститори. Според информацията, възвръщаемостта на Биткойн в часовете за търговия в САЩ е била предимно отрицателна през последните шест месеца. Това може да е потиснало настроенията на инвеститорите и да е повлияло неблагоприятно на обема на търговията в Binance.US.

Друг фактор, допринасящ за спада в обема на търговията на платформата, може да бъде прекратяването на търговията с Биткойн (BTC) с нулева такса със стабилната валута TrueUSD (TUSD). Тази търговска двойка беше една от най-ликвидните на Binance и прекратяването ѝ вероятно е оказало неблагоприятно въздействие върху обемът. Всъщност пазарният дял на TUSD рязко спадна – от 30% до едва 5.6%.

Децентрализираните борси също не успяха да се възползват от тази ситуация. Съотношението на обема на търговията между децентрализираните и централизираните борси спадна до 14.13% през август, което е значителен спад спрямо 22% през май.

Тъй като Binance е най-голямата борса на крипто пазара, преживяването на спад в обема на търговията се разглежда като негативно развитие в рамките на индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.