НАЧАЛО Биткойн

Обемът на Биткойн търговия се е увеличил 50 пъти от предишния халвинг

май 12, 2020 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемът на Биткойн търговия се е увеличил 50 пъти от предишния халвинг

През последните четири години средният месечен обем на търговия с Биткойн нараства експоненциално.

По време на последното халвинг събитие, Биткойн се търгуваше около $500 или близо до това ниво.

Когато направите сравнение на последния халвинг с това къде се намира Биткойн днес, вие наистина осъзнавате колко е нараснала водещата криптовалута.

Обем на търговия на спот пазар с ръст над 50 пъти от 2016 г.

Инфраструктурата на цялото крипто пространство се промени драстично след последния халвинг за Биткойн. Но цифрите заслужават да бъдат поставени в перспектива.

Както Cryptowatch посочи в Twitter, най-пиковият обем на търговията през 2016 г. беше през юни, когато бяха регистрирани $1,5 милиарда месечен обем. За сравнение, през април бяха близо $30 милиарда. Средно до 2020 г. обемът на спот търговията се увеличава 50 пъти от 2016 г.

Търсенията в Google на „Bitcoin halving“, също надминава всичко, видяно през 2016 г., и то в пъти. Понастоящем тези търсения са 4 пъти повече от наблюдаваното през 2016 г. Не е ясно дали този скок в интереса е причинен от FOMO или идва в резултат на мрежовите фундаменти.

По време на последния халвинг на Биткойн, цената на всяко BTC се повиши от около $400 до $600 до края на годината. Бъдещето на този халвинг все още е неясно, но ако съдим по историята, има причина да бъдем с бичи нагласи.

Биткойн в застой в деня на халвинга

Въпреки бичият импулс, Биткойн е в застой. Понесъл още един спад днес, той в момента се търгува на около $8,600. Цената е с 1% нагоре за деня след разпродажба през уикенда, при която бяха ликвидирани $1,3 милиарда. Пазарът видя някои краткосрочни печалби, след като хедж фонд мениджърът Пол Тюдор Джоунс разкри, че 1-2% от активите му са в Биткойн.

Неотдавнашната пазарна активност изглежда е решила дебата за това дали халвинга е оказал ефект върху цената. След като събитието официално премина, бичият импулс е в застой.

Това обаче не означава, че Биткойн няма да постигне сериозни резултати до края на 2020 г. Това просто означава, че пазарът е „оценил“ самото халвинг събитие, противно на очакванията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене