НАЧАЛО Биткойн

Обемът на Биткойн търговия се е увеличил 50 пъти от предишния халвинг

12.05.2020 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемът на Биткойн търговия се е увеличил 50 пъти от предишния халвинг

През последните четири години средният месечен обем на търговия с Биткойн нараства експоненциално.

По време на последното халвинг събитие, Биткойн се търгуваше около $500 или близо до това ниво.

Когато направите сравнение на последния халвинг с това къде се намира Биткойн днес, вие наистина осъзнавате колко е нараснала водещата криптовалута.

Обем на търговия на спот пазар с ръст над 50 пъти от 2016 г.

Инфраструктурата на цялото крипто пространство се промени драстично след последния халвинг за Биткойн. Но цифрите заслужават да бъдат поставени в перспектива.

Както Cryptowatch посочи в Twitter, най-пиковият обем на търговията през 2016 г. беше през юни, когато бяха регистрирани $1,5 милиарда месечен обем. За сравнение, през април бяха близо $30 милиарда. Средно до 2020 г. обемът на спот търговията се увеличава 50 пъти от 2016 г.

Търсенията в Google на „Bitcoin halving“, също надминава всичко, видяно през 2016 г., и то в пъти. Понастоящем тези търсения са 4 пъти повече от наблюдаваното през 2016 г. Не е ясно дали този скок в интереса е причинен от FOMO или идва в резултат на мрежовите фундаменти.

По време на последния халвинг на Биткойн, цената на всяко BTC се повиши от около $400 до $600 до края на годината. Бъдещето на този халвинг все още е неясно, но ако съдим по историята, има причина да бъдем с бичи нагласи.

Биткойн в застой в деня на халвинга

Въпреки бичият импулс, Биткойн е в застой. Понесъл още един спад днес, той в момента се търгува на около $8,600. Цената е с 1% нагоре за деня след разпродажба през уикенда, при която бяха ликвидирани $1,3 милиарда. Пазарът видя някои краткосрочни печалби, след като хедж фонд мениджърът Пол Тюдор Джоунс разкри, че 1-2% от активите му са в Биткойн.

Неотдавнашната пазарна активност изглежда е решила дебата за това дали халвинга е оказал ефект върху цената. След като събитието официално премина, бичият импулс е в застой.

Това обаче не означава, че Биткойн няма да постигне сериозни резултати до края на 2020 г. Това просто означава, че пазарът е „оценил“ самото халвинг събитие, противно на очакванията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.