НАЧАЛО Други

Обемите на крипто борсите регистрираха спад за първи път от 7 месеца насам

11.05.2024 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемите на крипто борсите регистрираха спад за първи път от 7 месеца насам

През април се наблюдава забележителен спад в кумулативния обем на спот търговията на централизираните крипто борси, което е първото месечно намаление от седем месеца насам, както съобщава The Block Data Dashboard.

След значителния скок през март, когато спот обемите на тези борси надхвърлиха $2.5 трилиона, през април се наблюдава спад до $1.6 трилиона.

Този обрат в тенденцията съвпада с констатациите на аналитични компании като CCData, които също отбелязаха спад в спот обема за първи път от седем месеца насам.

Намаляването на спот обемите на търговия съвпадна със значителния спад на цената на BTC, която през април се понижи с около $10,000 или 15%. Въпреки спада Binance запази водещата си позиция с обем на спот търговията от $700 милиарда.

Този спад в обемите на спот търговията идва след период на постепенно нарастване от септември предходната година, като обемите достигнаха своя връх през март. Резултатите през април са сравними с тези, наблюдавани през януари и февруари.

Интересно е, че спадът в обема на търговията не се ограничава до централизираните борси. Кумулативният обем на спот търговията за Биткойн ETF в САЩ също отбеляза спад през април в сравнение с март.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.