НАЧАЛО Алткойни

Обема на Етериум транзакциите достигна своя връх за последните 13 месеца

30.06.2019 17:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обема на Етериум транзакциите достигна своя връх за последните 13 месеца

Мрежата на Eтериум наблюдава повишено търсенето, тъй като сега обработва над един милион транзакции на ден, според наличните данни за блокчейна. Докато някои от тези транзакции могат да бъдат свързани с airdrop, увеличението все още е забележително.

Мрежата на Eтериум наблюдава повишено търсенето, тъй като сега обработва над един милион транзакции на ден, според наличните данни за блокчейна. Докато някои от тези транзакции могат да бъдат свързани с airdrop, увеличението все още е забележително.

Според изследователя на Етериум блокчейн, Etherscan, на 28 юни ETH мрежата обработи малко повече от един милион транзакции, което не е виждано от май 2018 г., когато етерът се търгуваше на стойност около $800.

В този момент, криптовалутата се търгува малко над $300, което означава, че използването на ETH се увеличава по-бързо от ценатa. Ежедневните транзакции на Етериум все още са значително под рекордното им ниво, регистрирано през януари миналата година, когато мрежата обработи над 1,3 милиона транзакции в рамките на един ден.

Този пик съвпадна с високите стойности на етера от над $1,400. Миналата година цената на криптовалутата се срина от най-високото до ниското ниво ($80) през декември, преди да започне да се възстановява и оттогава непрестанно се покачва.

Мрежата на Eтериум достигна рекорд на месечните транзакции през декември миналата година, като 115 милиона бяха потвърдени само през този месец, в момент, в който уникалните адреси започнаха да се увеличават. Струва си да се отбележи, че това изключва активността, която последва хард форка от 2016 г., направен заради хака на DAO.

Неотдавна, загадъчен airdrop на монети зае близо 60% от мрежата на Eтериум. Макар че подобни airdrop-ове най-вероятно допринасят за увеличаващите се ежедневни обеми на транзакции на криптовалутите, интегрирането вероятно също играе основна роля.

Наскоро, два блокчейн стартъпа, компанията за криптоплащания CLIC Technology и доставчикът на блокчейн инфраструктура Opporty, си партнираха за пускането на разширение за браузър, което ще позволи на потребителите да пазаруват на Amazon с помощта на Етериум.

Мрежата на блокчейн все повече се използва от разработчиците за създаване на децентрализирани приложения, което може да бъде основополагащо за така неизбежното дигитално бъдеще. Втората най-голяма криптовалута неведнъж доказа стойността си и въпреки мечия пазар от миналата година и загубата на интерес от страна на много хора, Етериум все още е една от най-предпочитаните криптовалути, а блокчейна е най-използваният сред програмистите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.