НАЧАЛО Други

Обединеното Кралство имат възможност да станат блокчейн и крипто-икономически лидер

ЮЛИ. 17, 2018 20:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното Кралство имат възможност да станат блокчейн и крипто-икономически лидер

Нов доклад посочва, че Обединеното кралство има потенциала да се превърне в лидер в блокчейн технология и крипто икономиката до 2022 г., съобщи The Guardian на 16-ти юли.

 


Новият доклад бе извършен от големите иновационни центрове, DAG Global и Deep Knowledge Analytics, като всички компании имаха за цел да свържат бизнес, академични и публични агенции, за да дадат представа за новите иновационни технологии. Според анализа на групата Великобритания има правителствени, технологични и индустриални ресурси, за да се превърне в лидер в крипто-икономическата екосистема и глобален център за развитието на блокчейн технологията в следващите няколко години.


В доклада се посочва, че повече от 500 млн. Британски лири в инвестиции са били направени в британските блокчейн компании през 2017-2018 г.


Авторите на изследването смятат, че блокчейн индустрията все още е в ранните етапи на развитието в световен мащаб, оставяйки отворен потенциал за британското лидерство.

Бриджит Андерсън, главен изпълнителен директор на "Big Innovation Centre", заяви пред Guardian, че парламента на Обединеното кралство вижда бъдещето на блокчейн технологията и "показа ангажимент да подкрепи ускореното развитие на цифровата икономика чрез различни правителствени инициативи".

Шон Киернан, главен изпълнителен директор на DAG Global, прогнозира, че разликата между традиционните и крипто британски икономики ще "намалее и в крайна сметка ще изчезне" през следващите няколко години, добавяйки:

Великобритания е основен глобален финансов център и през последните години се превърна и в лидер на финтех. В същото време започва да демонстрира значителен потенциал да се превърне в лидер в блокчейн технологиите и крипто икономиката.

Този доклад не е първият, който прогнозира глобалната трансформация на крипто икономиката. Неотдавнашно проучване, осъществено от Imperial College London и платформата за търговия на Великобритания eToro, установи, че криптовалутите имат потенциал да се превърнат в основно средство за плащане в близкото бъдеще.

Междувременно Обединеното кралство предприема стъпки за прилагане на технологии, базирани на блокчейн, както в публичната, така и в частната сфера. Група професори от Оксфорд се стремят да създадат първия "блокчейн университет" в света с цел демократизиране на традиционната структура на висшето образование. Преди това Националният архив на Обединеното кралство разкри, че възнамеряват да приемат блокчейн, за да създадете неизменяеми циврови записи.

Британските политици наскоро също популяризираха блокчейн. Както бе съобщено на 4-ти юли, министърът на жилищното строителство Еди Хюз поиска от лидерите на страната да направят блокчейн за развитието на правителството приоритет "да се даде възможност за социална свобода, да се повиши ефективността и да се възстанови общественото доверие".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света