НАЧАЛО Други

Обединеното Кралство имат възможност да станат блокчейн и крипто-икономически лидер

ЮЛИ. 17, 2018 20:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното Кралство имат възможност да станат блокчейн и крипто-икономически лидер

Нов доклад посочва, че Обединеното кралство има потенциала да се превърне в лидер в блокчейн технология и крипто икономиката до 2022 г., съобщи The Guardian на 16-ти юли.

 


Новият доклад бе извършен от големите иновационни центрове, DAG Global и Deep Knowledge Analytics, като всички компании имаха за цел да свържат бизнес, академични и публични агенции, за да дадат представа за новите иновационни технологии. Според анализа на групата Великобритания има правителствени, технологични и индустриални ресурси, за да се превърне в лидер в крипто-икономическата екосистема и глобален център за развитието на блокчейн технологията в следващите няколко години.


В доклада се посочва, че повече от 500 млн. Британски лири в инвестиции са били направени в британските блокчейн компании през 2017-2018 г.


Авторите на изследването смятат, че блокчейн индустрията все още е в ранните етапи на развитието в световен мащаб, оставяйки отворен потенциал за британското лидерство.

Бриджит Андерсън, главен изпълнителен директор на "Big Innovation Centre", заяви пред Guardian, че парламента на Обединеното кралство вижда бъдещето на блокчейн технологията и "показа ангажимент да подкрепи ускореното развитие на цифровата икономика чрез различни правителствени инициативи".

Шон Киернан, главен изпълнителен директор на DAG Global, прогнозира, че разликата между традиционните и крипто британски икономики ще "намалее и в крайна сметка ще изчезне" през следващите няколко години, добавяйки:

Великобритания е основен глобален финансов център и през последните години се превърна и в лидер на финтех. В същото време започва да демонстрира значителен потенциал да се превърне в лидер в блокчейн технологиите и крипто икономиката.

Този доклад не е първият, който прогнозира глобалната трансформация на крипто икономиката. Неотдавнашно проучване, осъществено от Imperial College London и платформата за търговия на Великобритания eToro, установи, че криптовалутите имат потенциал да се превърнат в основно средство за плащане в близкото бъдеще.

Междувременно Обединеното кралство предприема стъпки за прилагане на технологии, базирани на блокчейн, както в публичната, така и в частната сфера. Група професори от Оксфорд се стремят да създадат първия "блокчейн университет" в света с цел демократизиране на традиционната структура на висшето образование. Преди това Националният архив на Обединеното кралство разкри, че възнамеряват да приемат блокчейн, за да създадете неизменяеми циврови записи.

Британските политици наскоро също популяризираха блокчейн. Както бе съобщено на 4-ти юли, министърът на жилищното строителство Еди Хюз поиска от лидерите на страната да направят блокчейн за развитието на правителството приоритет "да се даде възможност за социална свобода, да се повиши ефективността и да се възстанови общественото доверие".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света