НАЧАЛО Други

Обединеното Кралство имат възможност да станат блокчейн и крипто-икономически лидер

ЮЛИ. 17, 2018 20:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното Кралство имат възможност да станат блокчейн и крипто-икономически лидер

Нов доклад посочва, че Обединеното кралство има потенциала да се превърне в лидер в блокчейн технология и крипто икономиката до 2022 г., съобщи The Guardian на 16-ти юли.


Новият доклад бе извършен от големите иновационни центрове, DAG Global и Deep Knowledge Analytics, като всички компании имаха за цел да свържат бизнес, академични и публични агенции, за да дадат представа за новите иновационни технологии. Според анализа на групата Великобритания има правителствени, технологични и индустриални ресурси, за да се превърне в лидер в крипто-икономическата екосистема и глобален център за развитието на блокчейн технологията в следващите няколко години.


В доклада се посочва, че повече от 500 млн. Британски лири в инвестиции са били направени в британските блокчейн компании през 2017-2018 г.


Авторите на изследването смятат, че блокчейн индустрията все още е в ранните етапи на развитието в световен мащаб, оставяйки отворен потенциал за британското лидерство.

Бриджит Андерсън, главен изпълнителен директор на "Big Innovation Centre", заяви пред Guardian, че парламента на Обединеното кралство вижда бъдещето на блокчейн технологията и "показа ангажимент да подкрепи ускореното развитие на цифровата икономика чрез различни правителствени инициативи".

Шон Киернан, главен изпълнителен директор на DAG Global, прогнозира, че разликата между традиционните и крипто британски икономики ще "намалее и в крайна сметка ще изчезне" през следващите няколко години, добавяйки:

Великобритания е основен глобален финансов център и през последните години се превърна и в лидер на финтех. В същото време започва да демонстрира значителен потенциал да се превърне в лидер в блокчейн технологиите и крипто икономиката.

Този доклад не е първият, който прогнозира глобалната трансформация на крипто икономиката. Неотдавнашно проучване, осъществено от Imperial College London и платформата за търговия на Великобритания eToro, установи, че криптовалутите имат потенциал да се превърнат в основно средство за плащане в близкото бъдеще.

Междувременно Обединеното кралство предприема стъпки за прилагане на технологии, базирани на блокчейн, както в публичната, така и в частната сфера. Група професори от Оксфорд се стремят да създадат първия "блокчейн университет" в света с цел демократизиране на традиционната структура на висшето образование. Преди това Националният архив на Обединеното кралство разкри, че възнамеряват да приемат блокчейн, за да създадете неизменяеми циврови записи.

Британските политици наскоро също популяризираха блокчейн. Както бе съобщено на 4-ти юли, министърът на жилищното строителство Еди Хюз поиска от лидерите на страната да направят блокчейн за развитието на правителството приоритет "да се даде възможност за социална свобода, да се повиши ефективността и да се възстанови общественото доверие".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света