НАЧАЛО Блокчейн

Няма смисъл от частен блокчейн според Биткойн разработчика Джими Сонг

юни 28, 2018 15:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Няма смисъл от частен блокчейн според Биткойн разработчика Джими Сонг

Биткойн (BTC) разработчикът Джими Сонг заяви, че използването на блокчейн технологии за частна, централизирана система като предприятие няма никакъв смисъл, в интервю за Лора Шийн на 26-ти юни.

Сонг, също партньор в Blockchain Capital, говори за подкаст Unchained за работата си като архитект на частен блокчейн за Paxos в продължение на две години, като отбеляза, че няма как частен блокчейн да работи:

Всеки път, когато се връщах към едно и също нещо, трябва да имате някаква централна точка на провал, в който случай блокчейн няма смисъл. Опитвах се толкова упорито да направя така, че да работи и не можех да намеря начина, по който да го направя, без да централизирам голяма част от него, в който момент то стана безсмислено.

След това Сонг обяснява разликата между обединена система за блокчейн, която споменава Blockstream, както и други частни частни блокчейн корпорацията като Hyperledger и Corda на IBM. В думите на Сонг съществуват два проблема, които възпрепятстват технологията да работи: „проблема с оракула и проблема с регулатора“.

Сонг свързва „проблема на регулатора“ с необходимостта регулаторът да има „пряк достъп“ до блокчейн, по-специално частна обединена верига.

Той използва платформата Hyperledger като пример за проблема с централизацията, обяснявайки как тяхната „поръчка“ е наистина централна точка, която определя кои транзакции се добавят към блокчейн

Разработчикът също така споменава икономиката зад дадена компания, използваща блокчейн технология, като твърди, че предприятието ще трябва централно да контролира системата, за да се възползва от нея:

Трябва да оправдаете защо ви плащат: ако те просто работите със софтуер и всъщност не правите нищо, тогава няма смисъл.

Също така по време на интервюто Сонг определи условията си за скорошен залог, направен със съоснователя на Етериум, Джоузеф Елизабет, по време на тазгодишната консенсусна конференция, където Любин заложи „колкото иска Биткойн“, че Сонг не е прав, че повечето блокчейн проекти ще бъдат остарели в срок от пет години.

През февруари тази година, Сонг обяви инициатива, предназначена да образова и компенсира разработчиците на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене

Последното тестово сливане на Етериум беше проведено

Разработчиците на Етериум извършиха третото и последно тестово сливане в тестовата мрежа Goerli.

август 11, 2022 10:56 1 мин. четене

Chainlink подкрепя ‘сливането’, но не и хард форка на Етериум

Мрежата на Етериум (ETH) е готова да премине от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS) чрез „сливането“.

август 8, 2022 16:06 1 мин. четене