НАЧАЛО Други

Някои от най-умните хора на планетата работят в крипто

януари 29, 2019 8:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Някои от най-умните хора на планетата работят в крипто

Основният разработчик на Monero (XMR) Рикардо "Fluffypony" Спагни заяви, че очаква регулаторният арбитраж да се превърне във все по-разпространено явление в крипто-пространството през следващите години.

Спагни направи изказването си по време на панел на ежегодното събитие “Innovate Finance”.

То бе организирано от доставчика на цифрови активи E8 Partners в Давос, Швейцария на 25-ти януари.

Разработчикът започна като отхвърли идеята, че “самото съществуване на крипто ще доведе до това правителства да падат” подчертавайки, че децентрализираното финансиране няма веднага да изтръгне военната и политическата мощ от ръцете на световните сили.

Вместо това той предложи по-фина промяна в географското разпределение на талантите и иновациите, която ще бъде предизвикана от неравномерния глобален регулаторен пейзаж. Спагни предложи крипто-компаниите все повече да се обръщат към регулаторен арбитраж, за да бъдат приети в юрисдикции, които са „отворени за децентрализирани проекти, чрез регулиране и данъчни облекчения”:


Това не означава непременно, че правителствата ще бъдат свалени, но това ще доведе до интересно изтичане на мозъци […] някои от най-умните хора на планетата работят [в крипто] и когато започнат да се концентрират по места, по-приятелски от регулаторна гледна точка, това ще създаде нещо много, много интересно.

Спагни посочи крипто-приятелски места като Малта, държава известна като “блокчейн остров”, благодарение на стабиления и прозрачен регулаторен климат.

Факти дотук доказват, че арбитражът наистина е в ход в световен мащаб. Миналата година няколко лидери в крипто индустрията преместиха операциите си в Малта, включително Binance, OKex и BitBay.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

САЩ постигат споразумение за лимита на дълга

Президентът Байдън и Кевин Маккарти, председателят на Народното събрание, постигнаха предварително споразумение относно лимита на дълга и правителствените разходи.

май 29, 2023 15:12 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.