НАЧАЛО Други

Някои от най-умните хора на планетата работят в крипто

ЯНУ. 29, 2019 08:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Някои от най-умните хора на планетата работят в крипто

Основният разработчик на Monero (XMR) Рикардо "Fluffypony" Спагни заяви, че очаква регулаторният арбитраж да се превърне във все по-разпространено явление в крипто-пространството през следващите години.


Спагни направи изказването си по време на панел на ежегодното събитие “Innovate Finance”.


То бе организирано от доставчика на цифрови активи E8 Partners в Давос, Швейцария на 25-ти януари.

Разработчикът започна като отхвърли идеята, че “самото съществуване на крипто ще доведе до това правителства да падат" подчертавайки, че децентрализираното финансиране няма веднага да изтръгне военната и политическата мощ от ръцете на световните сили.

Вместо това той предложи по-фина промяна в географското разпределение на талантите и иновациите, която ще бъде предизвикана от неравномерния глобален регулаторен пейзаж. Спагни предложи крипто-компаниите все повече да се обръщат към регулаторен арбитраж, за да бъдат приети в юрисдикции, които са „отворени за децентрализирани проекти, чрез регулиране и данъчни облекчения":


Това не означава непременно, че правителствата ще бъдат свалени, но това ще доведе до интересно изтичане на мозъци [...] някои от най-умните хора на планетата работят [в крипто] и когато започнат да се концентрират по места, по-приятелски от регулаторна гледна точка, това ще създаде нещо много, много интересно.

Спагни посочи крипто-приятелски места като Малта, държава известна като “блокчейн остров”, благодарение на стабиления и прозрачен регулаторен климат.

Факти дотук доказват, че арбитражът наистина е в ход в световен мащаб. Миналата година няколко лидери в крипто индустрията преместиха операциите си в Малта, включително Binance, OKex и BitBay.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света