НАЧАЛО Крипто Крими

Ново дело срещу AT&T за загуба на $1,8 милиона и крипто сметки

октомври 20, 2019 22:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ново дело срещу AT&T за загуба на $1,8 милиона и крипто сметки

Жителят на Калифорния Сет Шапиро заведе дело срещу гиганта за безжични услуги AT&T, като твърди, че служителите на компанията са помогнали за извършване на SIM-суап, което е довело до кражба на над $1,8 милиона долара общо, включително криптовалути.

В жалбата, подадена на 17-ти октомври, се твърди, че Шапиро e технологичен експерт, автор и помощник професор в “University of Southern California School of Cinematic Arts“. В делото се твърди, че между 16-ти май и 18-ти май, служители на AT&T са дали достъп до мобилния телефон на Шапиро на външни хакери:

“Служителите на AT&T са се сдобили с неоторизиран достъп до безжичния (wireless) акаунт на Шапиро, прегледали са неговата лична информация и са прехвърлили правомощия на телефон, контролиран от хакери, в замяна на пари. […] След това хакерите са използвали достъпа до wireless номера на Шапиро за да използват неговите лични и дигитални финансови сметки, и са откраднали повече от 1,8 милиона.”

Всички сметки са компрометирани

В документа се посочва, че тези действия са позволили на хакерите да получат достъп и до личните сметки на Шапиро на няколко крипто борси:

“Докато трети страни са имали контрол върху безжичния номер на Шапиро, те са използвали този контрол за достъп и промяна на паролите за акаунтите на Шапиро на платформи за обмен на криптовалути, включително KuCoin, Bittrex, Wax, Coinbase, Huobi, Crytopia, LiveCoin, HitBTC, Coss.io, Liqui и Bitfinex.”

Ищецът също така твърди, че притежава история на чатове, в които служителите на AT&T и хакерите са обсъждали как трябва да се насочват откраднатите пари и са се хвалили колко са взели.

Шапиро също така твърди, че не за първи път става жертва на SIM-суап, следователно неговата лична информация и онлайн акаунти вече са били компроментирани в миналото. В жалбата е посочено:

“Повтарящите се неуспехи на AT&T за защита на сметката на г-н Шапиро от неоторизиран достъп са нарушение на федералния закон.”

Той също така твърди, че телекомуникационният гигант е нарушил няколко закона на щата Калифорния, включително Закона за нелоялната конкуренция, Конституционното право за поверителност и Закона за защита на потребителите. И накрая, Шапиро също обвинява AT&T в небрежност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.