НАЧАЛО Алткойни

Новият партньор на Tether „Deltec“ е заподозрян във финансова измама

ноември 8, 2018 15:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новият партньор на Tether „Deltec“ е заподозрян във финансова измама

Бразилският правоохранителен орган е поискал помощта на бахамските власти да разследват подозрителни транзакции на Deltec Bank & Trust.

Банката наскоро бе обявена за нов партньор на Tether (USDT), както съобщи CryptoDnes.

Според доклада, Федералната прокуратура в Сао Пауло следи Пауло Вияра де Соуза, бивш директор на пътната инфраструктурна компания DERSA в Сао Пауло. Де Сoуза в момента е даден под съд за подкуп в скандалния случай на Одебрехт, който се характеризира от правителството на САЩ като „най-големият случай на чуждестранен подкуп в историята“.

Както бе обяснено от O Globo, ръководителят на DERSA е прехвърлил общо 25 милиона швейцарски франка (приблизително 25 милиона долара) по сметките на офшорната компания Nantes Group, базирана в Панама, очевидно управлявана от частна швейцарска банка Bordier & Cie. Самият Соуза се явява облагодетелствания от тези сметки.

Въпреки това в доклада се посочва, че прокурорите подозират, че Нантес Груп не е крайната дестинация на сумата. През февруари 2017 г. сумата е била преведена по сметки в Deltec Bank & Trust със седалище в бахамската столица Насау – същата банка, която наскоро си партнира с Tether.

Според O Globo, бразилските прокурори сега чакат отговор от служители на Бахамските острови, за да научат дали въпросната сума действително е намерила своя път към Deltec Bank & Trust. Вестникът също така отбелязва, че Бразилия успешно си е сътрудничила с Бахамските острови в случаите на пране на пари и преди.

Tether обяви партньорството си с Deltec Bank & Trust Ltd. скоро след като съобщи за раздялата си с Noble Bank International в Пуерто Рико. Noble Bank също имаше сметки за Bitfinex, който споделя главен изпълнителен директор с Tether.

Стабилната монета става обект на обвинения, защото не разполага с необходимите парични резерви, за да подкрепи всичките си 1,7 милиарда циркулиращи токени 1: 1 с американския долар – въпреки че легитимността на монетата е неофициално потвърдена, фирмата не успя да завърши публичен одит.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене