НАЧАЛО Регулации

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Крайният срок южнокорейските крипто борси да отговорят на новите изисквания за съответствие настъпва бързо, като се очаква всички оператори да подадат искания за официален лиценз до Комисията за финансови услуги (FSC) не по-късно от 24-ти септември.

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех.


Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оператори в страната да бъдат принудени да затворят.


Същността на тяхното възражение е задължението всички борси да показват доказателства, че работят с акаунти с истински имена в южнокорейски банки. КФН се обосновава с аргумента, че има голямо търсене от клиентите за по-голяма защита на техните активи, държани на по-малки крипто платформи. И все пак банките на Южна Корея в по-голямата си част отказват да се ангажират с каквато и да е процедура за оценка на риска за борсите кандидати, с изключение на четирите най-големи търговски платформи в страната.


Тези четири борси - Upbit, Bithumb, Korbit и Coinone - вече представляват над 90% от общия обем на търговията на Южна Корея, а през последните месеци експертите твърдят, че новата рамка на FSC е готова да затвърди допълнително крипто пространството на страната като монополизиран пазар.


Освен това изчисленията на Ким Хьонг-джун (професор и ръководител на Центъра за изследване на криптовалутите в Корейския университет) предвиждат, че масовото затваряне на борси ще премахне 42 "кимчи монети" - псевдоним за по-малки алткойни, които се котират на по-малки платформи и се търгуват срещу корейският вон. Лий Чул-ии, ръководител на местната крипто борса Foblgate, каза пред Financial Times:


Ситуация, подобна на "bank run", се очаква близо до крайния срок, тъй като инвеститорите не могат да осребрят парите от своите алткойни, котирани само на малки борси. [...] Те изведнъж ще се окажат бедни. Чудя се дали регулаторите могат да се справят със страничните ефекти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕРусия иска да регулира копаенето на криптовалути като бизнес


Като се има предвид, че алткойните представляват 90% от търгувания обем на крипто пазарите в Южна Корея, според съобщенията на КФН са посъветвани онези борсови оператори, които очакват да затворят, да уведомят клиентите си най-късно до 17-ти септември. 


Чо Йон Хенг, президент на Корейската Финансова Федерация на потребителите твърди, че защитата на клиентите едва ли ще бъде приоритет за тези борси, които са изправени пред предстоящо затваряне и затова се очакват "огромни загуби на инвеститори" поради замразяването на активи и спирането на търговията на по-малки платформи.


Регулаторният натиск ще засегне и международните борси. Binance вече превантивно е спряла търговските двойки с корейския вон това лято, за да гарантира, че няма да наруши разпоредбите на корейските власти.


Новите мерки са предназначени да ограничат ентусиазма на корейците към търговията с криптовалути на фона на опасенията, че инвеститорите на дребно, особено тези от по-младите поколения, заемат прекомерно, за да търгуват, докато се борят със спад в заплатите, замразения пазар на труда и непрекъснато растящите цени на имотите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн

Хавиер Аргуета, юрисконсулт на президента, заяви пред AFP:Ако човек има активи в Биткойн и прави високи печалби, няма да има данък. Това (се прави) очевидно за насърчаване на чуждестранните инвестиции...
СЕП. 14, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света