НАЧАЛО Други

Нови възможности в сектора на изкуствения интелект според бивш директор на Facebook

септември 27, 2023 19:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови възможности в сектора на изкуствения интелект според бивш директор на Facebook

Дейвид Маркъс, съосновател и главен изпълнителен директор на Lightspark, предвижда бъдеще, в което плащанията в реално време ще революционизират множество глобални сектори.

Неговият стартъп Lightspark е посветен на разработването на решения за корпоративни плащания, използващи Биткойн (BTC) за Lightning Network. Маркъс очаква свят, в който агенти с изкуствен интелект (AI) ефективно изпълняват задачи от името на физически лица. Той илюстрира това с пример за туристически агент, задвижван от AI, който може да резервира сложни планове за пътуване и безпроблемно да взаимодейства с AI агенти от различни доставчици на услуги.

В случай на успех на Lightspark, Маркъс предвиди значителни последици за различни индустрии. По-специално, той предвиди рационализиран процес за компенсиране на собствениците на права за обучение на данни, което потенциално може да трансформира начина, по който се разпределят дигиталните компенсации.

Маркъс също така предвижда промяна в счетоводните, отчетните и данъчните процедури, за да се адаптират към мигновения и глобален характер на тези плащания в реално време, което налага фундаментална промяна във финансовата инфраструктура.

Според него плащанията в реално време имат потенциала да демократизират достъпа до капитал в световен мащаб. Това би могло да доведе до по-достъпни и евтини капиталови възможности за физическите лица и предприятията по целия свят. Освен това той очаква появата на иновативни компании, насочени към улесняване на безпроблемното движение и изплащане на средства в реално време, което ще създаде динамичен пейзаж за финансовите транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.