НАЧАЛО Прессъобщения

Новата криптовалута $SAGA – какво представлява и как да се сдобием с безплатни токени

06.04.2024 14:59 7 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата криптовалута $SAGA – какво представлява и как да се сдобием с безплатни токени

В пространството на криптовалутите иновациите не спират да ни изненадват всеки ден, като се появяват много нови проекти, готови да променят света.

В тази статия ще разгледаме един такъв амбициозен проект, който в момента привлича вниманието на крипто инвеститорите със своята иновативна визия.

Какво е SAGA?

Saga представя мрежа от първи слой, изградена на базата на Cosmos SDK, с основна цел оптимизиране и обогатяване на секторите на DeFi и Web3 игрите чрез по-приспособена и ефективна рамка за разработване на нови приложения.

В рамките на мрежата Saga разработчиците имат свободата да създават свои собствени автономни децентрализирани приложения, известни като “Chainlets”, независими от виртуални машини. Това нововъведение насърчава безграничния потенциал за хоризонтална мащабируемост и улеснява създаването на силно персонализирани, оперативно съвместими, предвидими структури на таксите и удобни за ползване приложения.

Въпреки своята автономност и независимост от виртуални машини, Chainlets остават зависими от сигурността и валидаторите. Тези валидатори се компенсират чрез модел, базиран на абонамент, при който цената на абонамента се определя чрез конкурентни търгове между валидаторите, като най-ниската оферта осигурява правата за валидиране на Chainlets.


Регистрирай се на Binance, за да участваш във фарминга на SAGA сега


Как работи?

Saga използва споделена сигурност, за да автоматизира създаването на напълно децентрализирани PoS вериги. Всяка верига на Saga се възползва от сигурността, осигурена от валидаторите в основната мрежа на Saga чрез споделена сигурност.

Подобно на възстановяването на собствения слой, моделът на споделена сигурност на Saga включва използването на един заложен актив за защита на множество вериги. Веригите могат да бъдат конфигурирани да използват различни виртуални машини (като EVM, SolanaVM, MoveVM), като всяка верига има своя специална виртуална машина, разположена на отделна верига.

Първоначално Saga Chainlets поддържа EVM като основна виртуална машина. Мрежата дава възможност на разработчиците ръчно да разпределят различни работни потоци в няколко Chainlets, за да използват хоризонталното мащабиране. Тъй като всички Chainlets комуникират помежду си, разработчиците могат да работят с множество вериги, поддържащи едно и също приложение, като по този начин се постига безкрайна хоризонтална мащабируемост.

Функционалност на токена

 • Транзакция за Chainlets: Разработчиците използват токени $SAGA, за да компенсират мрежовите валидатори за инициирането и поддържането на техните Chainlets.
 • Участие в стейкинг: Стейкърите допринасят за сигурността на мрежата и се възнаграждават с токени $SAGA, заедно с токени от проекти, изградени на базата на протокола Saga.
 • Участие в управлението: Притежателите на токени $SAGA имат възможност да участват в гласуването по въпроси, свързани с управлението на мрежата.

Токенът SAGA захранва цялата рамка за управление и сигурност, като играе ключова роля в стейкинга, покриването на абонаментите за сигурност и таксите за търговия, възнаграждаването на операторите на нодове (възли) и участието в гласуванията на DAO.


Регистрирай се на Binance, за да участваш във фарминга на SAGA сега


Визията и целите на крипто протокола за напредък в разработването на Web3 приложения привлякоха значителен интерес както от страна на разработчиците, така и от общността на криптовалутите, което доведе до разширяване на неговата екосистема, включваща над 360 активни децентрализирани приложения. Уважавани инвеститори като Polygon Studios, SamsungNext, Maven 11 Capital и др. също признаха огромния потенциал на мрежата Saga, като колективно допринесоха с над $15 милиона в три кръга на частно финансиране.

На 5 април 2024 г. проектът сключи стратегическо партньорство с най-голямата борса за криптовалути Binance, разкривайки първично борсово предлагане (IEO) и последващо листване на $SAGA на платформата. В рамките на събитието са разпределени 4.5% от общото предлагане.

Токеномика

Към 4-ти април 2024 година общото предлагаен на $SAGA е 1,000,000,000 токена. Циркулиращото предлагане ще бъде около 90,000,000 (или 9% от общото предлагане).

45,000,000 токена са предвидени за фарминг на Binance Launchpool, като от 5-ти април потребителите на най-голямата крипто борса вече могат да започнат да печелят SAGA токени.

Разпределението на токените SAGA е както следва:

 • 30% за развитие на екосистемата
 • 20% за екипа на поекта
 • 20% за частната предварителна продажба
 • 15.5% за airdrop
 • 10% резерв на фондацията
 • 4.5% за Binance Launchpool

SAGA и гейминг индустрията

През март 2024 г. Saga представи Saga Origins – ново подразделение за издаване на игри, посветено на предлагането на пазара на иновативни и висококачествени игри. То е пионер в създаването на специализиран отдел за издаване на Web3 игри, който дава възможност на разработчиците да си сътрудничат при издаването на своите проекти.

Saga Origins се ангажира да предоставя цялостна подкрепа и да насърчава сътрудничеството, за да представи игрите на световната аудитория. За разлика от традиционните подходи, при които разработчиците разчитат единствено на безвъзмездни средства за разработване и пускане на играта, Saga Origins предлага допълнителна подкрепа, като например партньорства с влиятелни личности за повишаване на видимостта, спонсорирани кампании за привличане на потребители, развитие на общността и рекламна помощ.


Регистрирай се на Binance, за да участваш във фарминга на SAGA сега


Чрез текущите кампании Play-to-Airdrop Saga, студиата за игри и гилдиите си сътрудничат за организиране на турнири, в които играчите получават $SAGA токени като награда за участието си. По-специално, през януари Saga успешно приключи иновативната си кампания The Three Kingdoms airdrop в партньорство с Avalanche, Polygon и Solana.

Тестовата мрежа Pegasus, пусната през четвъртото тримесечие на 2023 г., даде впечатляващи показатели за ефективност.

Ключови предимства

 • Изключително търсено решение за разработчиците в сферата на Web3 игрите;
 • Значителна потребителска база, надхвърляща 14 милиона уникални портфейла;
 • Сравнително скромна първоначална пазарна капитализация / напълно разредена пазарна стойност (9%);
 • Минимална инфлация на токените – 1.19%;
 • Ефективни стратегии за PR, социални медии и маркетинг на растежа, които стимулират резултатите;
 • Листването и първично борсово предлагане (IEO) в Binance подчертават стабилната мрежа от подкрепящи партньори;

Партньорски мрежи

Saga също така има партньорства със следните протоколи от първи слой за мащабиране на инфраструктурата им с помощта на Chainlets:

 • Polygon: Saga ще автоматизира веригите на Polygon CDK
 • Avalanche: Saga ще автоматизира подмрежите на Avalanche
 • Celestia: Saga ще автоматизира децентрализираните rollups с Celestia DA
 • MarbleX: Saga ще предоставя инфраструктура за мащабиране на веригата MarbleX
 • Com2uS: Saga ще предоставя инфраструктура за мащабиране на веригата Com2uS

Интервю със съоснователя

Неотдавна съоснователят Джин Куон разказа за целите на проекта. Saga дава възможност на разработчиците без усилия да създават паралелизирани и оперативно съвместими специализирани вериги, съобразени с динамичните нужди на техните Web3 приложения.

Куон разясни, че проектът има за цел да рационализира процеса на разработка, като същевременно осигурява адаптивността и ефикасността, изисквани от съвременните децентрализирани приложения (dApps).


Регистрирай се на Binance, за да участваш във фарминга на SAGA сега


Той подчерта значението на децентрализираното бъдеще за интернет и наложителността за справяне с предизвикателствата, свързани с мащабируемостта на блокчейн, и прекомерните разходи. “Saga се справя с тези пречки, като предоставя опростена, но надеждна екосистема, която насърчава иновациите и улеснява експоненциалното разширяване на децентрализираната мрежа.”

Какво е Binance Launchpool

Binance Launchpool е платформа на крипто борсата Binance, която позволява на потребителите да стейкват (залагат) своите криптоактиви като BNB или други монети, за да печелят нови токени от нови проекти.

Това е начин потребителите да участват в ранните етапи на нов проект и да печелят награди. Потребителите заключват активите си за определен период от време, а в замяна печелят нови токени от стартиращия проект.

SAGA на Binance Launchpool – какво трябва да знаем

Binance наскоро разкри 51-ия проект в Binance Launchpool – Saga (SAGA).

Потребителите имат възможност да заложат своите BNB и FDUSD токени  в отделни пулове за период от четири дни, което ще им позволи да трупат токени SAGA. Инициативата за фарминг стартира на 5 април 2024 г. в 03:00 ч. (българско време).

След края на периода на фарминг Binance официално ще листне SAGA на 9 април 2024 г. в 17:00 ч (българско време). За търговия ще бъдат предоставени двойки, включително SAGA/BTC, SAGA/USDT, SAGA/BNB, SAGA/FDUSD и SAGA/TRY.

BNB токените на всеки потребител на борсата, които са стейкнати на заключени продукти на Binance Earn (без значение от периода) участват автоматично и получават награди от Launchpool като в същото време си трупат стандартната лихва от стейкинга на BNB. За пула с FDUSD трябва ръчно да се ангажират стабилните монети в Launchpool-а.

Как да се сдобия със SAGA токени чрез Binance Launchpool

 • Натиснете върху ТОЗИ линк.
 • Създайте своя профил в Binance и преминете през KYC проверката.
 • За десктоп версия, навигирайте своя профил и натиснете бутона “MORE” и после “Launchpad & Launchpool”.

За мобилна версия отидете в секцията “𝐒𝐄𝐑𝐕𝐈𝐂𝐄𝐒” и натиснете върху бутона “Trade” и после “Launchpad“.

 • След това превъртете надолу, за да намерите “Launchpool” и списъка с налични и завършени проекти.

Натиснете върху бутона “𝐒𝐭𝐚𝐤𝐞” и въведете сумата, която искате да заложите.

Изискване за участие:

 • Трябва да имате акаунт в Binance, потвърден от KYC
 • Ангажирайте поне 0.1 BNB или друг токен, поддържан в пула
 • Няма максимална граница

Регистрирай се на Binance, за да участваш във фарминга на SAGA сега

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Retik Finance (RETIK) обявява дата за листване на борсата, китовете на Polygon (MATIC) се подготвят да купуват

Обявяването на датата за листване на борсата на Retik Finance (RETIK) предизвика вълнение на пазара на криптовалути.

19.05.2024 22:15 5 мин. четене

ETFSwap (ETFS) триумфира преди листването на крипто борсата с потенциал за 40,000x ROI

Предпродажбата на ETFSwap (ETFS) предизвиква вълнение и има потенциал за възвръщаемост на инвестициите (ROI) от над 40,000Х, предизвикано от листване на крипто борси.

19.05.2024 20:00 4 мин. четене

Изпълнителният директор на крипто проект от топ 25 разкрива 3 алткойни през 2024 г.

Намирането на следващата голяма инвестиционна възможност в бързо развиващия се свят на криптовалутите може да бъде както вълнуващо, така и обезкуражаващо.

19.05.2024 17:50 5 мин. четене

Динамика на пазара и потенциал за растеж: Shiba Inu, Furrever Token и Solana навигират през крипто пространствотоВ постоянно развиващия се свят на криптовалутите Shiba Inu, Ethereum и Solana правят значителни стъпки, които отразяват техните уникални позиции и потенциал на пазара.

19.05.2024 17:40 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.