НАЧАЛО Регулации

В Нова Зеландия доходите в криптовалути са законни

АВГ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Нова Зеландия доходите в криптовалути са законни

Данъчните власти на Нова Зеландия постановиха, че доходите в криптовалути са законни.

Те също така предоставиха насоки за това как точно трябва да се облага актива.


В бюлетина за данъчна информация, публикуван на 4-ти юли, Министерството на вътрешните приходи на Нова Зеландия обобщи разпоредбите на публичното решение, постановено съгласно s 91D от Закона за данъчната администрация на страната от 1994 г.


По-конкретно, указанията за данъчното третиране на дохода от криптовалути се прилагат за плащания в криптовалути, които са част от редовната заплата на служители и са фиксирани в предварително определена сума или ставка. 


Също така, законът се прилага само за работещите със заплати - а не за самостоятелно заетите данъкоплатци - покриващи както възнаграждение за услуги, така и бонуси, комисионни и безвъзмездни помощи. За да бъде облагаема заплата деноминирана в крипто, решението определя, че крипто активът, платен на служителите, не трябва да подлежи на период на блокиране и трябва да бъде директно конвертируем във фиатна валута, като се изяснява, че:


В настоящата среда, в която криптовалутите не се приемат лесно като плащане за стоки и услуги, мнението на Комисаря е, че криптовалутите, които не могат да бъдат конвертирани директно във фиатна валута на борса [...], не са достатъчно като пари, за да се разглежда за заплата.


Крипто активите, подобни на пари, са допълнително дефинирани като тези, които осигуряват обща система за разплащане с равностойни връзки, а не активи, които функционират по подобен начин на ваучери, акции или дългови ценни книжа.


За да може заплатата да бъде облагаема, агенцията счита, че съществена цел на въпросната криптовалута трябва да е тя функционира като такава или по друг начин да бъде обвързана към една (или повече) фиатни валути.


Както бе съобщено, данъчните власти и законодателите в световен мащаб все по-често насочват вниманието си към криптовалутите - както изясняват под кои разпоредби попадат, така и се опитват да засилят мерките срещу укриването.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

4000 адвокати се борят да бъдат в крак с крипто пространството

Това е според комисаря на SEC, Робърт Джаксън, който отбеляза, че бързият растеж на дигиталните активи и компютърните инвестиционни консултации се превърна в ключово предизвикателство за регулаторите,...
ЯНУ. 21, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кристалина Георгиева определи дигиталните валути като топ приоритет за МВФ през 2020 година

ЯНУ. 18, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Kaнада обявиха нови регулации за криптовалутите

ЯНУ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо не бива да посещавате крипто конференции в Северна Корея

Reuters съобщава в сряда, че посещението на събитието вероятно би било нарушение на международните санкции, според поверителен доклад, който скоро ще бъде представен пред Съвета за сигурност на САЩ.Но...
ЯНУ. 15, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света