НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Нова фирма твърди че е решила проблемите свързани с Биткойн ETF

НОЕ. 9, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нова фирма твърди че е решила проблемите свързани с Биткойн ETF

Наскоро се появи компания, която смята, че знае как да получи одобрение на Биткойн ETF от американските регулатори.

Wilshire Phoenix, сравнително млада финансова компания в Ню Йорк, подаде заявление за стартиране на Биткойн ETF през май с NYSE Arca. В този момент, десетина предложения за Биткойн ETF вече бяха отхвърлени от Комисията по ценни книжа и борси (SEC) на САЩ - включително девет за един ден.

Но за разлика от други ETF приложения, това на Wilshire Phoenix ще инвестира както в Биткойн, така и в държавните ценни книжа на САЩ.

В момента SEC преглежда заявлението.

Предлаганият от нас Биткойн ETF е доста по-различен от тези, които преди това са били представени на Комисията за одобрение“, заяви в телефонно интервю, основателят на Wilshire Phoenix, Уилям Херман.

„За да посочим само няколко отличия, композицията на тръста е много различна. Той е базиран на много активи (Биткойн и съкровищни бонове), вместо само на флагманската криптовалута."


SEC отдавна се колебае да одобри ETF с експозиция на цифрови активи, позовавайки се на сравнително ранния етап на развитие на пазара и възможните рискове за инвеститорите. Агенцията е отхвърлила редица предложения, докато други кандидати са изтеглили подадените от тях документи.

Херман казва, че Wilshire ETF има няколко механизма за справяне с тези проблеми.

Самият тръст автоматично ще се балансира ежемесечно, за да отговори на възможните опасения относно волатилността на цената на Биткойн, обясни Херман.

По същество, ако нестабилността на цената се увеличи, индексът ще намали експозицията си към криптовалутата и вместо това ще увеличи тази към държавни ценни книжа. Ако волатилността на Биткойн намалява, ще се случва обратното.

Херман твърди, че индексът ще бъде показан на порталите на Bloomberg и Thomson Reuters.

Wilshire Phoenix също се надяват да се справят със загрижеността на SEC относно манипулирането на пазара, като използват споразумение за споделяне на наблюденията, един от компонентите, които регулаторът подчерта като нужен при отхвърляне на скорошно приложение за Биткойн ETF. Херман каза:

CME има споразумения за споделяне на наблюденията както с фючърсния пазар на CME, така и със съответната част от спот пазара. Това се отнася до притесненията на SEC от липсата на споразумения за споделяне на надзор със съответния спот пазар, което е нещо, останало неразрешено от предишните кандидати.


Наскоро SEC отказа фонда на Bitwise Asset Management. В заповед от 112 страници, публикувана на 9-ти октомври, регулаторът заяви, че са необходими споразумения за споделяне на надзора, а пазарните манипулации остават истински проблем.

Наскоро през септември, председателят на SEC, Джей Клейтън, заяви, че въпреки че е постигнат напредък в пространството, въпросът за манипулацията на пазара не е решен.

За предложението на Wilshire Phoenix, SEC започна да приема коментари през юни, въпреки че има доста време, докато трябва да се вземе окончателно решение. В момента агенцията приема коментари по предложението до 12-и ноември 2019 г.

Херман е оптимист по отношение на шансовете на техния Биткойн ETF, казвайки: „Ние разработихме този продукт в съответствие със защитата на инвеститорите, както и справедливите, организирани и ефективни пазари“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Goldman Sachs ще обсъждат Биткойн с институционалните си клиенти

Той каза, че на 27-ми май, банковият гигант Goldman Sachs ще проведе конферентен разговор с клиентите си инвеститори, като се е обсъждал Биткойн.  В рамките на разговора, високопоставени в банката ли...
МАЙ. 27, 2020 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо може да предстои сериозен възход при Биткойн

Както отбеляза Филип Суифт, създател на мониторинговия ресурс ‘Look Into Bitcoin’, данните сочат, че 60% от цялото предлагане на Биткойн не се е движило от повече от година.  Последният път когато ...
МАЙ. 27, 2020 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и SpaceX са ключови за бъдещето на човечеството

Според Пишевар, който е бил ранен инвеститор в такива гиганти като Uber и Airbnb, това са двете ключови иновации за бъдещето на човечеството.Отвеждането на хора на МарсВ едно от своите интервюта, амер...
МАЙ. 27, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света