НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Нова фирма твърди че е решила проблемите свързани с Биткойн ETF

НОЕ. 9, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нова фирма твърди че е решила проблемите свързани с Биткойн ETF

Наскоро се появи компания, която смята, че знае как да получи одобрение на Биткойн ETF от американските регулатори.

Wilshire Phoenix, сравнително млада финансова компания в Ню Йорк, подаде заявление за стартиране на Биткойн ETF през май с NYSE Arca. В този момент, десетина предложения за Биткойн ETF вече бяха отхвърлени от Комисията по ценни книжа и борси (SEC) на САЩ - включително девет за един ден.

Но за разлика от други ETF приложения, това на Wilshire Phoenix ще инвестира както в Биткойн, така и в държавните ценни книжа на САЩ.

В момента SEC преглежда заявлението.

Предлаганият от нас Биткойн ETF е доста по-различен от тези, които преди това са били представени на Комисията за одобрение“, заяви в телефонно интервю, основателят на Wilshire Phoenix, Уилям Херман.

„За да посочим само няколко отличия, композицията на тръста е много различна. Той е базиран на много активи (Биткойн и съкровищни бонове), вместо само на флагманската криптовалута."


SEC отдавна се колебае да одобри ETF с експозиция на цифрови активи, позовавайки се на сравнително ранния етап на развитие на пазара и възможните рискове за инвеститорите. Агенцията е отхвърлила редица предложения, докато други кандидати са изтеглили подадените от тях документи.

Херман казва, че Wilshire ETF има няколко механизма за справяне с тези проблеми.

Самият тръст автоматично ще се балансира ежемесечно, за да отговори на възможните опасения относно волатилността на цената на Биткойн, обясни Херман.

По същество, ако нестабилността на цената се увеличи, индексът ще намали експозицията си към криптовалутата и вместо това ще увеличи тази към държавни ценни книжа. Ако волатилността на Биткойн намалява, ще се случва обратното.

Херман твърди, че индексът ще бъде показан на порталите на Bloomberg и Thomson Reuters.

Wilshire Phoenix също се надяват да се справят със загрижеността на SEC относно манипулирането на пазара, като използват споразумение за споделяне на наблюденията, един от компонентите, които регулаторът подчерта като нужен при отхвърляне на скорошно приложение за Биткойн ETF. Херман каза:

CME има споразумения за споделяне на наблюденията както с фючърсния пазар на CME, така и със съответната част от спот пазара. Това се отнася до притесненията на SEC от липсата на споразумения за споделяне на надзор със съответния спот пазар, което е нещо, останало неразрешено от предишните кандидати.


Наскоро SEC отказа фонда на Bitwise Asset Management. В заповед от 112 страници, публикувана на 9-ти октомври, регулаторът заяви, че са необходими споразумения за споделяне на надзора, а пазарните манипулации остават истински проблем.

Наскоро през септември, председателят на SEC, Джей Клейтън, заяви, че въпреки че е постигнат напредък в пространството, въпросът за манипулацията на пазара не е решен.

За предложението на Wilshire Phoenix, SEC започна да приема коментари през юни, въпреки че има доста време, докато трябва да се вземе окончателно решение. В момента агенцията приема коментари по предложението до 12-и ноември 2019 г.

Херман е оптимист по отношение на шансовете на техния Биткойн ETF, казвайки: „Ние разработихме този продукт в съответствие със защитата на инвеститорите, както и справедливите, организирани и ефективни пазари“.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

85,000 швейцарски търговци скоро ще могат да приемат Биткойн

Фирмите са подписали писмо за намерение за партньорство за предоставяне на крипто-платежни услуги на швейцарски търговци и потребители в магазини и онлайн, съобщи Bitcoin Suisse на 8-ми ноември. Инфр...
НОЕ. 17, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще видим ли Биткойн ETF скоро?

Те вярват, че подобен инструмент ще катализира масовия приток, стартирайки най-големия бичи пазар на BTC досега. Въпреки че, последните няколко години не бяха твърде добри по отношение на перспективит...
НОЕ. 16, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да продължи спада си според сигнала на един индикатор

Графика на “average spent output lifespan” на Биткойн (ASOL) е била гладка в продължение на 250 дни.Според Рафаел Шулц-Крафт, скокът е знак, че търговците може да преместват BTC на борси, за да взе...
НОЕ. 16, 2019 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн неизбежно ще стигне $ 25,000

По време на интервю за шоуто на CNBC “Street Signs Asia” от 15-ти ноември, Лий твърди, че криптовалутите “са активи с мрежова стойност” - и споделя тази характеристика с най-успешните технологични акц...
НОЕ. 15, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света