НАЧАЛО Регулации

Отхвърлиха дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

ОКТ. 11, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Отхвърлиха дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

Bitwise изрази своята благодарност към SEC за прегледа на предложението за Bitcoin ETF, казвайки, че ще подаде още едно.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) отхвърли предложението за Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) от Bitwise Asset Management и NYSE Arca, след многократни закъснения.


Bitwise започнаха да обжалват решението още през януари.В задълбоченото изявление от 112 страници, публикувано в сряда, Комисията заявява, че предложението не отговаря на необходимите изисквания, особено тези свързани с пазарни манипулации и незаконни дейности.Според решението:Комисията не одобрява тази предложена промяна на правилата, тъй като NYSE Arca не изпълниха нужното, съгласно Закона за борсите и Правилника на Комисията за практикуване, за да покажат, че предложението им е в съответствие с изискванията на Закона за борсите Раздел 6 (б) (5), като по-точно става въпрос за изискването за правилата на национална борса на ценни книжа да бъдат проектирани така, че да предотвратяват измамни и манипулативни действия и практики.


Мат Хоугън, управляващ директор и глобален ръководител на научните изследвания в компанията, наскоро се появи в CNBC с обнадеждаващо изказване за одобрението.Според Хоугън:Ние сме по-близо, отколкото някога сме били до одобрение за Биткойн ETF.Оттогава Хоугън даде следния отговор на отхвърлянето:Ние дълбоко оценяваме внимателния преглед на SEC. Подробната обратна връзка, която са предоставили в поръчката, предоставя критичен контекст и ясен път за ETF кандидатите в усилията за добавяне на Биткойн ETF.

Очакваме с нетърпение да продължим продуктивно да се ангажираме със SEC, за да разрешим оставащите си проблеми и възнамеряваме да внесем повторно документи, възможно най-скоро.

В исторически план одобрението на нови продукти търгувани на борса, отварящи нови класове активи, изисква многогодишен регулаторен ангажимент. Важното е постоянният напредък и инвестирането на време от страна на регулаторите, и точно това виждаме тук.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индийското правителство няма намерение да забранява криптовалутите

Законопроектът, озаглавен „Забрана на криптовалутите и регулиране на официалните дигитални валути“ не е включен в дневния ред, издаден в долната камара на парламента на Индия, Лок Сабха, на 14 ноември...
НОЕ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.О...
НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

НОЕ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейската централна банка обмисля забрана на 'високорисковите' активи

През месеците след обявяването му, проектът предизвика спорове и много възмущение сред регулаторите по целия свят, които предупреждават, че на Facebook и изпълнителния директор Марк Зукербърг не може ...
НОЕ. 8, 2019 18:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света